miercuri, 28 octombrie 2020

Agricultorii din Glodeanu Sărat, invitați să discute cu producătorul unui nou hibrid de tomate

Joi 20 iunie, începând cu ora 10,00, în localitatea Glodeanu Sărat  conducerea Direcției Agricole Buzău îi invită pe agricultorii buzoieni să participe la o prezentare profesională despre tehnologia cultivării tomatelor OLTENA F1 (AS5 311 F1), hibrid de tomate românesc, adaptat condițiilor de climă și sol din România.

,,Vom discuta despre tehnologia necesară producțiilor mari, combaterea dăunătorilor și bolilor, tratamente biologice și răspundem la întrebări cu ajutorul expertului companiei AGROSEL și creatorul acestui hibrid, ing. Zoltán Felföldi. Evenimentul va avea loc la solarul gazdei noastre Liviu Simion, Str. Principală nr. 931. Oricine este binevenit!”, transmite directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea.

Ce tendințe înregistrează piața de desfacere a tomatelor

Cercetările din ultimii ani au arătat că producția de legume a devenit una competitivă și cu o dezvoltare continuă, iar acest aspect va genera tendințe noi pe piața de desfacere. Hibrizii de generație nouă ameliorate în România de către AGROSEL asigură cultivatorilor de legume stabilitatea producției, toleranță și rezistență la agenții patogeni și nu în ultimul rând garantează gustul adevărat, de legume românești. Acesta este și motivul pentru care specialiștii Direcției Agricole Buzău îi invită pe agricultorii buzoieni la o întâlnire pentru a se informa pe această temă.

Ce caracteristici prezintă  hibridul de tomate timpuriu

OLTENA F1 este un hibrid de tomate timpuriu cu creștere semideterminată. Este recomandat atât pentru cultivare în spații protejate cât și pentru câmp des­chis, fiind ideal pentru micii cultivatori care solicită ajutorul de minimis (hibrid ra­pid pentru ciclu scurt cu îndeplinirea condiției de coacere/livrare a tomatelor în termenele stabilite și hibrid productiv îndeplinirea condiției de producție ­mi­nimă livrată). Potențialul de producție este foarte ridicat. Plantele sunt viguroase, cu internoduri scurte și cu un foliaj bogat. Fructele sunt ușor aplatizate, cu o mărime medie de 200-220 g, gust bun, iar culoarea este roșu intens la maturitate fiziologică. Acest hibrid nu necesită stimulatori de înflorire și de coacere. Se pretează atât pentru consum în stare proaspătă cât și pentru industrializare.

loading...
error: Content is protected !!