Spitalul Judeţean Buzău s-a  aglomerat pe perioada codului portocaliu de viscol şi ger. Pe de o parte pentru că au fost aduşi la spital şi internaţi pacienţii care riscau să rămână izolaţi şi ar fi putut oricând să aibă nevoie de serviciile unor cadre medicale specializate şi chiar de operaţie, iar pe de altă parte pentru că nu au putut fi externate persoanele care nu puteau ajunge la domiciliu din cauza drumurilor închise şi a căror externare a fost amânată. „La externări, dacă pacienţii stau într-o zonă unde n-ar putea să ajungă, îi mai ţinem până ieşim din cod. În rest, nu avem nicio problemă. La momentul actual, avem internate zece gravide, nouă pacienţi care sunt dependenţi de oxigen şi 28 de pacienţi cu dializă. Totul decurge normal şi aşteptăm în continuare echipele de la BGS ca să aducă pacienţii dializaţi”, a precizat ieri Claudiu Damian, şeful celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. Cele mai aglomerate secţii au fost secţiile de copii şi cele de neurologie.

Pe lângă aceste persoane, a căror internare a fost impusă de condiţiile meteo, s-au adăugat şi pacienţii care s-au îmbolnăvit şi au ajuns la Spital la Unitatea de Primiri Urgenţe. Aici, din raportul primit de managerul Spitalului reiese că cei mai mulţi pacienţi au fost internaţi la Secţia de Pediatrie. „Pot să vă spun că la raportul de gardă mi s-a prezentat că la UPU au fost mai puţini pacienţi, 114 şi nu 150 câţi sunt de obicei, şi la Pediatrie au fost prezenţi 40 de copii, dar din 40 au fost 20 de internări; un număr destul de mare”, a mai spus managerul Spitalului Judeţean.

Aglomeraţie s-a produs şi la secţiile de Ortopedie şi Neurologie. „Sunt secţii aglomerate la  Ortopedie, unde sunt  destul de multe intervenţii, chiar chirurgicale, şi la Neurologie, care este plină; în rest un flux normal”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

„Spitalul funcţionează la capacitate maximă, atât la internări, cât şi la externări”, a mai spus, managerul instituţiei. Claudiu Damian, a dispus ca pe perioada codului portocaliu de viscol şi ger să se ia  măsuri pentru prevenirea unor situaţii de risc pentru categoriile de pacienţi cu situaţie specială. Este vorba în principal despre gravide şi pacienţi ce necesită dializă. Este drept că au fost şi gravide care nu au dorit să fie internate, dar nu s-au înregistrat probleme. „Sunt gravide care refuză internarea, mai ales că au văzut că nu au fost ninsorile foarte mari şi atunci au decis să rămână la domiciliu, mai ales cele din luna a 7- a şi 8-a. Gravidele, în funcţie de zonă, s-au dus şi la Spitalul din Râmnicu Sărat, la Nehoiu şi la Buzău”, a precizat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean.

DISTRIBUIȚI
loading...