ActualitateEducație

Admiterea la USV Iași se va face pe baza notelor de la Bacalaureat

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) din Iași a informat că admiterea pentru anul universitar 2023-2024 se va face în luna iulie, pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat. În ultima ședință a Senatului instituției de învățământ superior s-a decis ca admiterea să se facă pe baza notelor obținute la Bacalaureat, respectiv, 50 la sută nota de la proba scrisă de Limba și literatura română și 50 la sută, nota obținută la orice altă probă scrisă, funcție de preferințele candidatului.

„Au fost solicitate Ministerului Educației 992 locuri pentru admiterea la USV, dintre care peste 700 locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat. Conform calendarului, în perioada 10 – 21 iulie, se va desfășura înscrierea candidaților pentru Admiterea din sesiunea iulie, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și Management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară. În aceeași perioadă, 10 – 21 iulie, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie”, a declarat prof.univ.dr Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică.

În perioada 2 mai – 30 iunie va fi deschisă platforma de preînscrieri on-line pentru toate programele de studii, însă candidații se pot înscrie și la sediile facultăților. În ceea ce privește studiile universitare de masterat, înscrierea candidaților se face online sau la sediul facultăților în perioada 26 iunie – 4 iulie și 4-7 septembrie pentru admiterea de toamnă. Cuantumul taxelor de admitere va fi la fel ca și anul trecut, de 150 lei taxa de înscriere și 100 lei taxa de înmatriculare.

„Perioada de desfășurare a admiterii la Universitatea noastră a fost stabilită pentru luna iulie 2023, iar în eventualitatea neocupării locurilor alocate se va organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie. Înscrierea candidaților se face prin facilități on line sau la sediile facultăților. Comisia de admitere de la nivelul Universității va elabora un ghid pentru înscrierea on-line ce va fi postat pe site cu minimum două săptămâni înainte de începerea înscrierilor”, a declarat prof. univ. dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică.

Articole similare