sâmbătă, 15 august 2020

Adina Răducan: „Am învățat că X-Factor te ridică și te coboară“

X-Factor și-a desemnat câștigătoarea vineri, 26 decembrie, iar numele buzoiencei Adina Răducan este zilele acestea pe buzele tuturor.

Pe lângă trofeu, adolescenta a încasat și suma de 100.000 de euro, după ce a câștigat finala în fața Alexandrei Crișan, a lui Alessio Paddeu și a Trupei 69.

Buzoianca de 16 ani a declarat imediat după câștigarea marelui premiu că acest show a fost, de departe, cea mai importantă experiență din viața sa de până acum, cea mai bogată, din care a învățat cele mai bune lucruri. Avându-i aproape pe mentorul Horia Brenciu, dar și pe antrenorul vocal Crina Mardare, „oameni deosebiți de la care chiar ai ce învăța”, Adina a declarat că a învățat etapă de etapă lecția unui „artist adevărat, care are nevoie de mai mult decât voce și talent, care are nevoie ca lumea de acasă să simtă când se trăiește melodia; un artist trebuie să știe în primul rând să transmită, restul vine de la sine”.

Buzoianca nu s-a sfiit să declare și că a avut momente, pe parcursul showului, când s-a simțit dezamă­gită și a fost pe punctul să renunțe. Dar a luptat și vocea i-a adus recunoș­tință maxima. „Am învățat că X-Factor te ridică și te și coboară. Am fost și la duel, am ajuns și în finală. Când am mers la duel, am fost devastată, pur și simplu, dar iată că asta nu a făcut decât să mă motiveze să muncesc înzecit mai mult. X-Factor te învață să fii puternic, să înveți din greșeli, să zâmbești și să îți trăiești la maximum momentele pe scenă. Îmi aduc aminte de acel moment din cea de-a doua gală când, deși am trecut de duel, în mine se cuibărise o dezamăgire extraordinară. A fost apoi momentul în care Horia mi-a spus piesele la care se gândise pentru mine pentru cea de-a treia gală, moment în care m-am demoralizat și mai tare. Erau două piese în română, iar eu nu cântam mai deloc în română. Am crezut că nu o să reușesc, însă cu două zile înainte m-am adunat, m-am uitat în oglindă și mi-am zis că trebuie să cânt ca și cum piesa asta e cel mai mare hit internațional. Așa mi-am învățat lecția conform căreia, dacă trăiești piesa și o cânți cu poftă, asta contează cel mai mult. Mi-am dat seama că mentorul meu avea dreptate, piesele românești îți aduc succesul, pentru că aici trăim, până la urmă“, a mai spus Adina.

După această experiență nemaipomenită, Adina se încumetă să declare că prima regulă de care a ținut cont în acest show a fost aceea de a fi carismatică. „Să fii carismatic, asta îți trebuie pentru a câștiga în aceste competiții de anvergură. Mă bucur că am demonstrat că pot să fac și teatru, să și dansez pe scenă. Pe lângă carismă, e nevoie de voce, ăsta e cel mai important atu până la urmă și, nu în ultimul rând, să te simți bine pe scenă. Dacă tu te simți bine în pielea ta, dacă îți pui sufletul pe tavă și le spui povestea ta, asta te face un artist de succes“, a mai completat câștigătoarea. Cât despre planurile sale, Adina ar dori să poată avea piesele sale, show-urile sale și să poată demonstra lumii întregi că a meritat premiul cel mare de la X Factor.

 

loading...
error: Content is protected !!