Cultură

Actorul principal din „Clanul”, în premieră pe scena teatrului de la Buzău, cu… o premieră!

În această seară de 27 martie, începând cu ora 19.00, pe scena Teatrului „George Ciprian” are loc premiera spectacolului „Zeul măcelului” („Le Dieu du Carnage” în varianta originală), o creație valoroasă a unuia dintre cei mai de succes dramaturgi contemporani, și deopotrivă actriță, scenaristă și romancieră, Yasmina Reza. Spectacolul a fost prezentat de directoarea Teatrului „George Ciprian”, Gina Chivulescu,  împreună cu echipa de actori pe care regizorul Tavi Costin  a ales-o pentru a pune în scenă textul.

 Formați la școala „Adrian Titieni”

Echipa pentru acest spectacol, formată din tineri actori cu experiență, mare parte dintre ei aflați în premieră la Buzău, a fost construită de regizorul Tavi Costin. Astfel, pe scena teatrului buzoian, publicul îl va întâlni pe Denis Hanganu, foarte cunoscut pentru rolul Tudor Achim din serialul „Clanul”, dar și pentru colaborările sale cu Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis și ARCUB. El se află pentru prima dată pe scena Teatrului „George Ciprian”. Alături de el vor juca  Bianca Cuculici, Codrin Boldea și Nicoleta Hâncu, de asemenea, tineri actori, însă cu multe spectacole la activ.  Sunt colegi de generație și cu toții poartă amprenta actorului și profesorului universitar doctor Adrian Titieni, pe care buzoienii l-au văzut de multe ori în roluri de excepție  pe scena teatrului „George Ciprian”.

„Trei din patru actori din distribuție suntem chiar colegi de generație. Am terminat UNATC în 2016 licența, și în 2018 masterul. Am fost colegi, ne înțelegem foarte bine; avem același stil de abrodare a rolului,  pentru că am terminat cu toți la Adrian Titieni, pe care îl respect enorm. Și avem aceeași manieră de a juca, de a analiza un personaj, de pune lucrurile astea în scenă. De asemenea, regizorul nostru este actor la bază și a terminat cu o generație înaintea noastră, tot la Adrian Titieni. Avem același limbaj. Suntem formați de Andrian Titieni, de catedra lui de profesori, și avem limbaj comun”, mărturisește actorul Denis Hanganu.

Despre modul în care construiește personajul, Denis Hanganu spune că urmărește datele discutate cu regizorul, producătorul, scenaristul după caz, și apoi, în mod profesionist, acestea ajung să fie unele foarte precise. „Dacă vorbim de rolul pe care îl joc, consilier juridic al unei companii farmaceutice foarte importante, toate datele sunt într-un anumit fel, dacă sunt Tudor Achim din «Clanul», unde contextul și bagajul emoțional e altul, maniera în care joc și în care duc rolul până la capăt se modifică și e altceva. Încerc să rămân rațional și umil față de meseria asta și să duc lucrurile pe făgașul acesta. De asta suntem actori profesioniști, pentru că putem să facem asta conștient rațional, cu toate datele la noi, sută la sută. Astfel încât atunci când se trage cortina și se dă stop la filmare să pot să raționez și viața mea să fie exact la fel. Sigur că da, necesită o anumită energie, un soi de implicare astfel încât ești un pic sufletește interiorizat, totul se schimbă, dar nu atât de mult încât să îți schimbe relația cu ceilalți sau să îți schimbe realitatea”, afirmă actorul Denis Hanganu.

 Tranzitează Buzăul când merge în vizită la bunica sa

Premiera spectacolului de la Buzău face parte din cele trei la care lucrează actorul Denis Hanganu. De aceea are un program foarte încărcat care nu-i permite să viziteze Buzăul. A mărturisit că a trecut de multe ori prin Buzău în drum spre bunica sa pe care o vizitează des. „Merg cât pot de mult să o vizitez pe bunica mea care e la Albița și trec prin Buzău de fiecare dată pe DN2, dar nu am stat în Buzău. E prima oară când ajung în Buzău. E prima oară când ajung la teatrul din Buzău. Am puțini prieteni aici. Au locuit aici. Și atunci am putut să întreb lucruri personale. În facultate aveam doi colegi, erau doi din Râmnicu Sărat și au terminat liceul în Buzău. Am întrebat unde se mănâncă și am primit recomandări pentru care sunt recunoscător. Astăzi e a doua dimineață aici. Sunt concentrat pentru premieră pentru că am avut un program de foc. Vin direct de la  filmările de la «Clanul», și mai scot două premiere în paralel și la București. Programul e terifiant. Mă concentrez pe premieră foarte mult să iasă totul bine. Așa cum mi-aș dori. Nu am timp să cunosc Buzăul”, spune actorul.

 Filmează la sezonul II din „Clanul”

În perioada următoare, spune Hanganu, va finaliza proiectele începute. „Îmi doresc să termin filmările pentru sezonul II la «Clanul», pentru că filmez de zor acum; îmi doresc să scot două premiere, cu asta trei, în paralel, pentru că e foarte greu de dus. Și îmi doresc să fac asta pentru că sunt tânăr și dacă nu acum, atunci când? În rest, îmi doresc să fiu mai vizibil, să colaborez cu cât mai multe teatre, să fiu observat de regizori; din postura tânărului actor din România firește că îți dorești o angajare, că îți dorești un  un contract pe termen lung care îți aigură o sustenabilitate financiară”, povestește actorul.

 

Articole similare