Actualitate

Acțiuni preventive ale Poliției în două școli buzoiene

Arina NAN, student practicant

Ofițeri din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii de proximitate, au desfășurat, la mijlocul săptămânii trecute, activități preventive la două unități de învățământ din municipiul Buzău. Vizate au fost Liceul de Arte „Margareta Sterian” și Școala Gimnazială „George Emil Palade”.

Aceste activități au fost integrate în proiectele educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, axate pe prevenirea comportamentului violent și cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor, informează Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean.

Scopul principal al acțiunilor a fost de a crește gradul de informare cu privire la prevenirea infracțiunilor comise cu violență. Elevii au beneficiat de consiliere și au primit recomandări privind identificarea și gestionarea riscurilor în relațiile cu colegii și cu persoanele din anturajul lor. Un accent deosebit s-a pus pe încurajarea elevilor să raporteze comportamentele violente sau jignirile la care sunt supuși colegii sau persoanele din anturajul lor, astfel încât să poată beneficia de sprijinul profesorilor, părinților și poliției.

Este esențial ca astfel de inițiative să continue și să fie consolidate în școli pentru a asigura un mediu sigur și propice pentru educație și dezvoltare personală a elevilor. Aceste acțiuni preventive nu doar că au avut scopul de a informa și de a consilia elevii, ci și de a genera o schimbare de atitudine, contribuind astfel la prevenirea comportamentelor violente între elevi. Prin implicarea autorităților și a comunității, putem construi un viitor în care violența în școli să devină o excepție, nu o normă.

Articole similare