Actualitate

Acțiune de donare de sânge la Nehoiu

Campania națională „Avem același sânge”, acțiune inițiată de postul Digi 24 și de centrele de transfuzie sanguină din țară, ajunge și la Nehoiu, iar cei ce vor să ajute sunt așteptați să doneze vineri, 21 aprilie, între 8.00-15.00, la Casa de Cultură  „George Băiculescu”.

„Orașul Nehoiu a fost selectat să devină, pentru încă o zi, «ambasada» regională a donatorilor de sânge (…) Așa cum știți, donatorii de sânge din orașul nostru sunt periodic mobilizați la centrul mobil de donare, amenajat la Catedrala «Sfântul Gheorghe», un punct important pe harta programelor privind donarea de sânge. De data aceasta, sediul acțiunii va fi la Casa de Cultură, dată fiind anvergura evenimentului și multitudinea de servicii medicale pentru care este nevoie de un circuit dinamic cu spații numeroase”, a transmis primarul din Nehoiu, Ionuț Milea.

Cei ce vor să doneze trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani și o greutate de peste 50 kg. Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste (-) 6 dioptrii sau cancer.

Înainte de a dona este indicat să consumați o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puțin consistent, legume sau fructe. Nu fumați cu o oră înainte de donare și încă o oră după; totodată, este recomandat să fiți odihnit înainte de a dona sânge. Donatorii vor primi un card cu suma de 66,9 lei, vor avea o zi liberă de la serviciu și vor beneficia de analize gratuite.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker