vineri, 14 august 2020

Achiziţii importante ale societăţii Trans Bus

Operatorul municipal de transport în comun a realizat, recent, două achiziţii importante cu impact asupra managementului flotei de autobuze. Este vorba despre 71 de computere de bord, precum şi de 14 panouri electronice de afişare a timpului până la venirea autobuzului în staţie, toate însemnănd o investiţie de peste 200.000 de lei.

Trans Bus aşteaptă acum avizele de la Electrica pentru a putea instala panourile electronice în staţiile din munici­piul Buzău. Acestea vor indica timpul estimat până la sosirea în staţie a fiecărui autobuz. ,,Dosarele sunt în curs, avem 14 dosare pentru fiecare zonă unde le vom amplasa. Acum gândim şi un mod de afişare, să fie unitar, adică nu pe stălpi, nu pe gheretă, pe un totem cu sigla <Buzău Oraş Deschis> şi, eventual, cu harta traseelor de transport în municipiu. Vrem să le facem standard, şi aşa să arate toate panourile”, a declarat Gică Toader, directorul Trans Bus.

Odată ce toţi paşii necesari în realizarea acestui proiect vor fi parcurşi,  panourile urmează să fie montate în 14 staţii din oraş. ,,Am gândit, în primul rănd, să punem acele panouri unde sunt noduri de linie şi, în principal, în zona centrului, pentru că este tranzitată de foarte multă lume şi sunt destule autobuze şi noduri. De exemplu, în zona Bazar, pentru că este nod, la Episcopie, acolo unde se iese spre Mărăcineni, este nod de linii şi este lume multă, la Carrefour ar mai putea fi un loc, pe Bulevardul Unirii, intersecţia cu Prutului în sensul spre centru, la fel este nod, vin autobuze multe, mai este şi interjudeţea­nul acolo, iar lumea poate vedea ce autobuze să ia de acolo. De asemenea, avem zona Crâng, pe Aleea Sporturilor în zona Cartierului Dorobanţi spre Lidl, la Gară va trebui sigur în zona Penny Market, spre Spitalul CFR, pe Bulevardul Unirii, pe la  Bisericuţa Copiilor, unde este zona cu Transilvaniei, unde vin mai multe autobuze cum ar fi 3, 5 sau 8, şi la Filatură, în zona spre centru”, a mai precizat directorul Trans Bus, Gică Toader.

loading...
error: Content is protected !!