ActualitateCultură

În această seară la Consiliul Județean, colinde și cântări de stea

Cele mai vechi cântece din popor, transmise din generație în generație ca niște sfinte și străvechi documente mărturii vii ale dăinuirii neamului românesc, vor răsuna în această seară pe scena Consiliului Județean, începând cu ora 19.00.

Este vorba despre un spectacol de colinde și cântece de stea tradiționale, culese din satele buzoiene și vrâncene. Spectacolul este organizat de Semninarul Teologic „Chesarie Episcopul”, Școala Gimnazială nr. 7 Buzău, Parohia Ortodoxă „Sfântul Nicolae” Buzău împreună cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Corul Vlaho-Bizantin al Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul”, condus de pr. prof. Constantin Stoica Iustin, și Corul de copii „Serafimii” vor dărui buzoienilor o seară specială de colinde și cântece de stea care fac parte din tradiția unor localități din Vrancea precum Soveja, Țifești, Oleșești, Chirlești Bârsești, Suraia,Panciu, Andreiașu de Jos, Gura Caliței, Gologanu și din Buzău: Cernătești, Valea Sălciilor, Sibiciul de Sus, Pietroasele, Mărăcineni,Ziliștea, Țintești, Mânzu,Smeeni, Brăgăreasa, Mânzălești, Țintești.

.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker