ActualitateEducație

Academia de Studii Economice din București  a început concursul de admitere

Admiterea la Academia de Studii Economice din București la programele universitare de licență este în plină desfășurare, cu un număr record de înscriși încă din prima zi.
Cea mai bună universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi, peste 7.000 de locuri (aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat) la 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Cele 12 facultăți ale ASE, care scot la concurs locuri la programele universitare de licență sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice Internaționale.

Înscrierile au început luni, 4 iulie și se termină vineri, 8 iulie. Înscrierile se desfășoară online prin încărcarea documentelor de concurs și plata taxei de înscriere pe platforma www.inscriere.ase.ro. Înscrierile au loc pe site-ul ASE, prin încărcarea documentelor de concurs pe platformă.

Taxa de înscriere se recomandă a fi plătită tot online, în cadrul procesului de înscriere.

Cum se face admiterea 

Concursul de admitere la ASE constă în:

  • eseul motivațional(probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)
  • testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE;
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile Admitere Licență 2022FacebookGrup oficial Admitere 2022Instagram.

Articole similare