joi, 22 octombrie 2020

Absolvenţii de 10, sfaturi către bobocii de 10 cu ocazia premierii de către Ministerul Educaţiei: „S-ar putea să rămâneţi cu lucrurile pe care le faceţi în timpul liceului, dar nu la liceu”

Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat joi, 24 septembrie, festivitatea de premiere a elevilor buzoieni care anul acesta au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Toţi cei 24 de elevi cu medie maximă la ­examenele naţionale au primit premii în bani, sumele fiind alocate din bugetul aprobat anul acesta Ministerului Educaţiei.

Mai exact, cei zece buzoieni cu media 10 la Evaluarea Naţională au primit câte 1.000 lei, în timp ce fiecare dintre cei nouă absolvenţi de liceu a ­pri­mit 3.000 de lei pentru performanţa de a finaliza ­exa­menul de Bacalaureat cu 10 pe linie.

Festivitatea a avut loc în amfiteatrul Colegiului Hasdeu, în prezenţa inspectorului şcolar general Ionel Meiroşu.

„Voi veţi duce lumea asta mai departe”

„Este o festivitate organizată în condiţii sanitare speciale, aşa cum ne impune pandemia. Ministerul Educaţiei vă oferă acest premiu simbolic în bani, iar de la Inspectoratul Şcolar veţi primi o diplomă de merit, care certifică această medie de 10 care nu se obţine uşor. Nu neglijaţi concurenţa, ţineţi cont că voi sunteţi ţinta, pentru că cei mai buni vor vrea să vă întreacă. Asta înseamnă progres, asta înseamnă evoluţie. Vă felicit pe toţi şi vă doresc tot binele din lume. Să fiţi sănătoşi, să vă atingeţi idealurile şi obiectivele pe care vi le-aţi propus şi să nu uitaţi de unde aţi plecat. În şcoală astăzi dă toată lumea şi toţi se pricep la şcoală. Nu este chiar aşa; aici se res­pectă reguli, aici se transmit cunoştinţe, aici se formează principii de viaţă, dar asta pentru cei care sunt deschişi şi receptează. Voi veţi duce lumea asta mai departe şi vă doresc ca la revederile pe care le organizaţi la Buzău să vă bucuraţi că avem amfiteatrele pline de OAMENI, adică de ceea ce a clădit şcoala. Feli­citări şi succes în viaţă!”, le-a transmis elevilor Ionel Meiroşu.

„Dezvoltaţi-vă pasiunile, intraţi în cluburi de tineri, faceţi dezbateri”

La rândul lor premianţii, atât absolvenţii de liceu, care acum sunt deja studenţi, cât şi bobocii de clasa a IX-a, au fost invitaţi să transmită un mesaj. Dintre buzoienii care au luat Bacalaureatul cu media 10, Matei Sava, absolvent de Hasdeu şi acum student în Londra, a ţinut să transmită un mesaj celor de clasa a IX-a care abia au intrat la liceu.

„Cred că cel mai important lucru pe care trebuie să îl înţelegeţi este că puteţi lua 10 la Bac chiar dacă vă preocupă activităţile extraşcolare şi dacă te dedici pasiunilor tale. Aşa că vă doresc să vă descurcaţi minunat la orele de mate, biologie, chimie şi aşa mai departe şi să vă dezvoltaţi pasiunile, să intraţi în cluburi de tineri, să faceţi dezbateri. Astea sunt lucrurile cu care veţi rămâne, sunt skills-urile transversale atât de căutate astăzi. Evident că  ai nevoie de toate materiile de la şcoală, doar că s-ar putea să rămână cu tine lucrurile pe care le faci în timpul liceului, dar nu la liceu”, a spus Matei Sava.

„Am devenit un ghid pentru colegii mei de a IX-a”

  „Eu aşteptam clasa a IX-a, eram nerăbdătoare să văd ce colegi o să am, ce profesori. Pentru că eu am făcut gimnaziul tot la liceul unde am ales să continui, Liceul Vlahuţă din Rm. Sărat, am devenit un fel de ghid pentru colegii de a IX-a care au venit din alte şcoli. Le explic despre fiecare profesor în parte… Îmi propun să intru într-o echipă de dezbateri, ca să învăţ să vorbesc liber şi corect”, a declarat Teodora Creţoiu.

loading...
error: Content is protected !!