miercuri, 12 august 2020

A.N.I.F. se restructurează

Administraţia Naţională a Îmbunăţăţirilor Funciare va fi restructurată, declară deputatul democrat-liberal Valeriu Alecu, membru al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din camera inferioară a Parlamentului. Aceasta este, susţine deputatul buzoian, concluzia la care a ajuns ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, în urma discuţiilor pe care le-a avut, săptămâna trecută, cu membrii comisiei sus-amintite.

Administraţia Naţională a Îmbunăţăţirilor Funciare va fi restructurată, declară deputatul democrat-liberal Valeriu Alecu, membru al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din camera inferioară a Parlamentului. Aceasta este, susţine deputatul buzoian, concluzia la care a ajuns ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, în urma discuţiilor pe care le-a avut, săptămâna trecută, cu membrii comisiei sus-amintite. Deputatul Valeriu Alecu spune că totul a pornit de la contestata Hotărâre de Guvern 203/2010, care introduce, începând cu data de 31 mai, coplata serviciilor de desecare, de combatere a eroziunii solului şi apărare împotriva inundaţiilor.

     “Au fost discutate aspect legate de Hotărârea de Guvern 203, care, de fapt, este un regulament care instituie necesitatea ca A.N.I.F. să  perceapă nişte tarife utilizatorilor serviciilor pe care societatea le prestează. După cum probabil ştiţi, conform directivelor europene, serviciul de irigaţii nu mai poate fi subvenţionat. Pe cale de consecinţă, bugetul A.N.I.F.-ului nu este suficient pentru actuala structură, şi atunci li s-a cerut ca o parte din sumele necesare, să o obţină în urma prestării de servicii către beneficiari, încheind cu aceştia contracte. S-a ajuns la concluzia că acestă hotărâre nu poate fi operantă, şi, la ora actuală, la Ministerul Agriculturii se lucrează la o ordonanţă de urgenţă care să restructureze activitatea A.N.I.F. Pentru că din cinci mii şi ceva de salariaţi, câţi are A.N.I.F., două mii şi ceva sunt personal TESA. Deci, în atari condiţiuni, vă daţi seama că nu are cum să funcţioneze o astfel de instituţie, iar în următorul interval de timp va apărea această ordonanţă de urgenţă care va restructura A.N.I.F. şi care va clarifica şi aspectele acestea, care sunt prinse în acest regulament”, a declarat deputatul P.D.L. de Buzău Valeriu Alecu.

loading...
error: Content is protected !!