marți, 13 aprilie 2021

A mai murit o victimă a atacatorului de la Spitalul Săpoca

Numărul deceselor în urma atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca a crescut la șapte după ce încă un pacient a murit. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani, operat, dar în comă profundă la Spitalul Sf. Pantelimon.

Astfel, situația tânărului cercetat pentru omor deosebit de grav se complică dacă expertiza neuropsihiatrică va stabili că a avut discernământ în momentul atacului din două saloane ale unității medicale.

Decesul ultimului pacient survine la aproape o lună de la incident. Pe 26 august, o femeie de 79 de ani a murit la Spitalul Universitar București. Pacienta suferise o intervenție chirurgicală complexă. Pe toată perioada tratamentului, pacienta a fost în stare gravă, intubată, instabilă hemodina­mic, ventilată mecanic.

În noaptea de 17 spre 18 august, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, un bărbat de 38 de ani a atacat mai mulți pacienți cu un stativ de perfuzii. Acesta era internat pentru tratarea etilismului cronic. El s-ar fi aflat în sevraj în timpul atacului. Trei pacienți au murit pe loc, iar o femeie de 38 de ani a decedat la scurt timp la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Ulterior alte trei victime au decedat în spitale din Capitală.

Pe 20 august, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au anunțat că s-a extins urmărirea penală față de suspect, Nicolae Lungu, cercetat inițial pentru omor calificat, pentru tentativă  la infrac­țiunea de omor calificat și pentru o infracțiune de distrugere.

De asemenea, s-a dispus extinderea urmăririi penale ,,in rem” sub aspectul infracțiunilor de neglijență în serviciu și ucidere din culpă, fapte în legătură  cu activitatea desfășurată de către funcționari din cadrul unității spitalicești.

În prezent, inculpatul este internat, în baza hotărârii Tribunalului Buzău, la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca, în vederea efectuării unei expertize neuropsihiatrice. Acesta se află sub tratament și sub pază asigurată de unitatea medicală ­res­pectivă, fiind sub control permanent, singur, într-o cameră izolată si securizată.

loading...