luni, 30 noiembrie 2020

A fost lansată aplicaţia care transmite coordonatele geografice în momentul iniţierii apelului de urgenţă

Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale a lansat aplicaţia ”Apel 112” care face posibilă transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului în momentul iniţierii apelului de urgenţă către 112.

„Aplicaţia Apel 112 pentru telefoane mobile este capabilă să genereze informaţia de localizare şi să transmită coordonatele geografice ale terminalului telefonic mobil către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, asigurând reducerea timpului de intervenţie, la iniţierea unui apel către numărul 112”, a transmis şeful Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii Speciale Buzău, col. ing. Ma­rian Ţîu.

Aplicaţia „Apel 112” este gratuită şi poate fi des­cărcată şi instalată pe telefonul mobil din Google Play şi App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Ea permite transmiterea localizării apelanţilor la 112 atunci când apelul de urgenţă este generat din reţeaua proprie de telefonie mobilă. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea servi­ciilor de date (acces internet) şi a funcţiei de localizare a telefonului mobil.

Pentru a folosi această aplicaţie, utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o deţin.

,,Aplicaţia nu va transmite automat localizarea dacă numărul de telefon nu aparţine unui operator mobil din România, dacă nu există acoperire a operatorului care deţine numărul de telefon sau dacă telefonul este în roaming, chiar dacă ea a fost instalată şi este activă. În situaţiile menţionate în care aplicaţia nu transite automat, utilizatorii aplicaţiei care apelează numărul de urgenţă 112 pot transmite verbal coordonatele geografice de localizare care pot fi ­vizua­lizate când este accesată aplicaţia Apel 112”, se arată în comunicat.

loading...
error: Content is protected !!