Administrație

Ce se va întâmpla cu parcările de pe Unirii

Nemulțumirile legate de desființarea locurilor de parcare de Bulevardul Unirii, actualmente în reabilitare, au fost destul de multe printre buzoieni, iar ideea primarului Constantin Toma de a construi parcări supraterane a fost privită cu scepticism. Edilul s-a inspirat din mai multe proiecte derulate de către primarii din alte orașe din țară, inclusiv în ceea ce privește parcările supraterane, iar primarul Toma a mers la fața locului în orașele care au reușit să ducă la capăt astfel de proiecte.

Bulevardul Unirii, al cărui termen de finalizare a lucrărilor este luna octombrie a acestui an, nu va rămâne fără niciun loc de parcare, iar Constantin Toma a declarat că vor mai rămâne circa 100, de-a lungul arterei rutiere principale a orașului, însă nu a specificat dacă acestea vor fi destinate anumitor societăți sau vor fi accesibile tuturor.

„Vor mai rămâne circa 100 de locuri de parcare în mai multe zone de pe bulevard. Am declanșat și proiectul tehnic pentru 300 de locuri de parcare pe Unirii Sud, în parcări supraterane, în apropierea punctelor termice. Am încercat o soluție, să punem deasupra punctelor termice, era destul de încurcată treaba și am văzut o soluție și prin București, am fost și la Slatina… E o chestie care arată și bine și mi se pare și ușor de utilizat”, a spus primarul Buzăului, invitat la Campus TV.

Așadar, proiectul parcărilor supraterane merge mai departe, în timp ce acela al parcărilor subterane s-a lovit de un impas, iar studiile tehnice efectuate au relevat că zonele alese inițial nu era propice înființării acestor tipuri de parcări. Deși costisitoare, parcările supraterane ar trebui să rezolve problema locurilor desființate de pe marele bulevard al orașului, iar primarul Toma speră ca acestea să fie gata odată cu inaugurarea Bulevardului Unirii, programată la începutul anului viitor.

„Pe tot Bulevardul Unirii erau vreo 600 de locuri de parcare. Proiectul este pentru vreo 1.400 de locuri de parcare, vorbesc pe toată distanța stânga-dreapta de Bulevardul Unirii. Începem cu 300 de locuri de parcare care vor însemna vreo trei milioane și jumătate de euro, patru milioane, cel puțin pe primele estimări. Se pot realiza și în iarnă (…) Vom întârzia, vom da drumul oficial Bulevardului Unirii la începutul anului viitor și sper ca până atunci să ne iasă și parcările”, a mai spus Constantin Toma.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker