Sport

FC Buzău a părăsit Cupa României. Cristi Pustai nu are regrete: ,,Am respectat de la început competiția!”

FC Buzău – FC Voluntari 0-1 (0-0)

Capăt de drum pentru FC Buzău în Cupa Româ­niei! Echipa buzoiană a fost eliminată, miercuri seară, în faza sferturilor de finală, de prim divizionara FC Voluntari, într-un meci disputat pe stadionul din Crâng.

La revenirea în tribune după o lună de înăsprire a res­tricțiilor, suporterii buzoieni n-au avut parte, din păcate, de un spectacol pe măsura afișului și, mai ales, a mizei pusă în joc: un loc în careul de ași al competiției. Pe lângă temperatura extrem de scăzută, fanii au trebuit să suporte și o reprezentație cu mult sub așteptări din partea ambelor echipe. La gazde, Cristi Pustai a trimis în teren tot ceea ce avea mai bun la dispoziție, în timp ce, la ilfoveni, Liviu Ciobotariu a mers mai degrabă pe mâna unei formule secunde, nume grele precum Nemec, Briceag, Droppa, Ion Gheorghe sau Rață fiind lăsate fie în afara lotului, fie pe banca de rezerve. Timp de 90 de minute, fazele de poartă au lipsit aproape cu desăvârșire, iar într-un astfel de scenariu era clar că diferența nu putea fi făcută decât de un moment special. Și acesta a venit în minutul 57, când stoperul Buzăului, Daniel Vîrtej, l-a atacat neglijent în careu pe Lorand Fulop, iar centralul ­Flue­ran, foarte aproape de fază, a indicat imediat punctul cu var. Execuția lui Cosmin Achim l-a lăsat fără replică pe Relu Stoian: 0-1, rezultat care avea să se păstreze pe tabelă până la final.

FC Buzău: R. Stoian – R. Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, C. Toma (82 T. Oltean) – Gaitan (78 C. Petre), Cârs­tocea – Cr. Ciobanu (70 Kanda), Ekollo, Pațurcă (70 Mondragon) – Chică-Roșă (46 Al. Munteanu). Antrenor: Cristian Pustai

FC Voluntari: Rîmnic­eanu – Ricardinho, C. Achim, Al. Vlad, Armaș – Tavares (76 Meleke), N. Roșu (76 Tamaș) – Al. Ilie, L. Fulop (63 Rață), Merloi (63 M. Lopes) – Golan (63 D. Paraschiv). Antrenor: Liviu Ciobotariu

– A marcat: C. Achim 57 (pen.)

– Arbitru: Nicușor Flue­ran (Craiova)

Concluziile lui Pustai și Ciobotariu

Un meci între ocupanta locului 5 în Liga a 2-a și cea a locului 3 în Liga 1, practic ­re­velațiile primelor două eșaloane, a avut nevoie de un penalty pentru a da câștigătoarea. Antrenorul Buzăului, Cristi Pustai, a fost de părere, la finalul jocului, că diferența a fost făcută și de faptul că elevii săi au abordat partida cu o oarecare crispare, temere față de adversar. ,,Am părăsit competiția, o competiție pe care am res­pectat-o încă de la început, chiar și în seara asta (n.r. miercuri), cu riscul unor accidentări, pentru că urmează un meci foarte important pentru noi, practic peste două zile. Jucăm sâmbătă dimineață. Am încercat să profităm de șansa pe care o dă această competiție, în care cineva iese învingător la finalul jocului. În general, echipele care pornesc cu șansa a doua vin cu acea dorință și cu faptul că nu au ce pierde. Am sperat că poate și astăzi (n.r. miercuri) vom reuși să ne calificăm. Am întâlnit o echipă care, chiar dacă nu a fost cea mai bună a lor, este pe locul 3 în Liga 1 și are un lot valoros. Noi încă avem pro­bleme aici, la lot, și e greu când dispar doi-trei jucători. Păcat că după un început mai slab, ­ti­morat, probabil am respectat prea mult adversarul, când în repriza a doua am început să legăm jocul, să avem situații, a venit golul și nu am revenit, chiar dacă am încercat. Asta e situația!”. De partea cealal­tă, antrenorul oaspeților, Liviu Ciobotariu, s-a declarat mulțumit că a reușit ce și-a propus, calificarea în semifinale, dar și menajarea unor jucători importanți: ,,A fost un meci greu, cu o echipă bună de Liga a 2-a. De partea noastră, am aliniat un <11> cu jucători care nu au jucat foarte mult, dar am avut mare încredere în ei. Era un moment important pentru noi, jucătorii au avut atitudine. E adevărat, n-am făcut un joc spectaculos, doar în prima repriză ne-am creat câteva situații de a marca. Victoria este foarte importantă, suntem bucuroși că suntem în semifinalele Cupei României. Am jucat duminică seară la Botoșani, am ajuns acasă pe la 3-4 dimi­neața. A doua zi n-am făcut decât o refacere. Riscam ca jucătorii care au evoluat 90 de minute să se accidenteze la acest joc. Așa că am luat această decizie și zic că a fost o decizie inspirată, pentru că cei care au intrat au jucat bine. Ne dorim foarte mult să jucăm finala, dacă tot am ajuns până aici. Să vedem cu cine vom juca. Am ajuns până aici și ar fi o performanță pentru noi, pentru că în trecut FC Voluntari a câștigat o Cupă și o Supercupă a României. Nu ne mulțumim cu puțin, vrem mai mult. Suntem conștien­ți că suntem într-o formă bună, vrem să menținem linia, suntem serioși, ne pregătim. Cu siguranță că această perioadă bună va continua, dacă jucătorii se vor pregăti ca până acum.”

FC Buzău încheie anul în Ghencea. Meciul e sâmbătă, de la 12.30, la TV

FC Buzău va încheia anul în forță, cu o partidă în Ghencea, împotriva Stelei, în etapa a 16-a a sezonului ­re­gulat, programată sâmbătă, de la 12.30, în direct la televiziunile deținătoare de drepturi: Digi Sport 1, Tele­kom Sport 1 și Look Sport. Indiferent de rezultat, echipa buzoiană va termina anul pe locul 5, de play-off, dar antrenorul Cristi Pustai are un obiectiv special pentru jocul din Ghencea: ,,Suntem pe locul 5, avem 28 de puncte, să sperăm că nu rămânem la acea prognoză pe care am făcut-o acum patru luni. Credeam că dacă o să facem 28 de puncte o să fim foarte bine, dar s-au făcut foarte multe puncte de către echipele din față. Bătălia pentru play-off va fi probabil pentru locurile 5 și 6. Indiferent de meciul cu Steaua o să terminăm pe 5, dar mi-aș dori să trecem de 30 de puncte.”

Liga a 2-a – Etapa a 16-a

Vineri, 3 decembrie, ora 17.00: Concordia Chiajna – FC Hermannstadt (TV)

Sâmbătă, 4 decembrie, ora 11.00:

  • Dunărea Călărași – Dacia Brăila
  • Unirea Slobozia – Viitorul TG. Jiu
  • CSC Șelimbăr – Politehnica Iași
  • FC Brașov – Unirea Constanța

Sâmbătă, 4 decembrie, ora 12.00:

  • Unirea Dej – Metaloglobus București
  • Astra Giurgiu – Politehnica Timișoara

Sâmbătă, 4 decembrie, ora 12.30: Steaua București – FC Buzău (TV)

Luni, 6 decembrie, ora 15.30: Ripensia Timișoara – Csikszereda Miercurea Ciuc (TV)

Marți, 7 decembrie, ora 17.00: Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj (TV)

Clasament:

  1. PETROLUL 39 p.
  2. Hermannstadt 34 p.
  3. U Cluj 33 p.
  4. Chiajna 31 p.
  5. FC Buzău 28 p.
  6. Steaua 25 p.
  7. Csikszereda 23 p.
  8. Metaloglobus 22 p.
  9. Șelimbăr 22 p.
  10. Slobozia 21 p.
  11. Ripensia 21 p.
  12. Poli Iași 20 p.
  13. Viitorul Tg. Jiu 20 p.
  14. Unirea Dej 19 p.
  15. Timișoara 17 p.
  16. FC Brașov 9 p.
  17. Constanța 8 p.
  18. Astra 5 p.
  19. Călărași 4 p.
  20. Dacia Brăila 2 p.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker