Politic

Ciolacu a propus, conducerea PSD a aprobat în unanimitate: „Nu votăm guvernul Ciucă”

Partidul Social Democrat a stabilit, în şedinţa de luni dimineaţă, ca parlamentarii social-democraţi să voteze împotriva învestirii Cabinetului Ciucă în Legislativ. „Noi nu vom vota acest Guvern şi această propunere a noastră a trecut în Consiliul Politic cu unanimitate”, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, după şedinţa conducerii PSD. Grindeanu a mai precizat că propunerea a fost făcută de preşedintele Marcel Ciolacu şi a trecut în unanimitate. ”Asta înseamnă un vot împotrivă”, a mai afirmat Grindeanu.

Potrivit liderului social-democrat, Guvernul minoritar, indiferent în ce componenţă ar fi, ”nu este o soluţie în acest moment”: ”Noi am propus un guvern de specialişti, pentru câteva luni, pentru a trece peste această perioadă. Vedem acum ceea ce de fapt văd toţi românii, că PNL face tot ce îi stă în putinţă pentru a sabota acest guvern pe care tot ei l-au propus. Nici măcar ei nu vor ca acest guvern să treacă, vor să rămână pe funcţii”, a mai spus Grindeanu.

Practic, în acest moment guvernul minoritar PNL-UDMR se poate baza doar pe o parte din voturile parlamentarilor liberali și pe cele ale UDMR. Apropiații lui Ludovic Orban au anunțat că nu vor susține echipa Ciucă. USR a anunțat și ea că nu va vota un guvern minoritar.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat, duminică, faptul că niciuna dintre cele zece propuneri PSD nu a fost inclusă în programul de guvernare. În schimb, spune acesta, sunt introduse noi taxe pentru românii din diaspora, iar pensiile nu sunt majorate. ”PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!”, a precizat Ciolacu pe Facebook.

”PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor!

  • Nu există niciuna dintre cele 10 măsuri urgente pe care i le-am transmis premierului desemnat.
  • Nu mai măresc deloc #salariulminim, nici măcar cu acel 8% promis de Cîțu după ce s-a văzut cu sindicatele și patronatele.
  • Nu mai cresc deloc #alocațiile copiilor, nici măcar cu unica tranșă de 20% pe care Vîlceanu o anunța acum câteva zile pentru ianuarie 2022.
  • Nu mai majorează deloc #pensiile, nici măcar cu infimul 6% pe care-l anunța cu mândrie Turcan.

În schimb, introduc noi taxe pentru românii din Diaspora. Exact acele taxe eliminate de PSD când a fost la guvernare!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker