Actualitate

UPDATE Rețea de trafic de cannabis destructurată. Cine sunt dealerii

UPDATE 2

Potrivit DIICOT, peste 85 de tineri au beneficiat de serviciile rețelei de trafic de droguri formată din tineri din mai multe comune de pe Valea Slănicului.

În fapt, s-a reținut că, începând cu luna februarie 2020 și până în prezent, pe raza județul Buzău, cu precădere pe raza municipiului Buzău și a comunelor Cernătești, Săpoca, Beceni și Mânzălești, județul Buzău, a acționat o rețea infracțională formată din 15 persoane, ce a vizat și înfăptuit procurarea, în condiții de clandestinitate, de droguri de risc (cannabis), transportarea, depozitarea temporară, manipularea, ambalarea și revânzarea lor către un număr de peste 85 de tineri.
Ca mod de operare s-a reținut faptul că, membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare, constituit din dealerii principali cu legături în alte județe, în special în municipiul București, de unde s-au aprovizionat, în mod constant, individual sau în comun, cu cannabis, pe care l-au distribuit ulterior pe piața consumatorilor de pe raza județului Buzău, și un palier constituite din consumatori de droguri furnizate de dealeri principali, care au revândut la rândul lor o parte din aceste substanțe interzise pentru a-și asigura în principiu consumul propriu în mod gratuit.
În perioada stării de urgență instituite pe teritoriul României ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus (16.03.2020-15.05.2020), din cauza restricțiilor de circulație aferente, primul palier s-a restrâns la mai puțini dealeri care s-au deplasat totuși în municipiul București în vederea aprovizionării, cu încălcarea restricțiilor de circulație, conturându-se astfel în această perioadă încă un palier intermediar, și anume cel al foștilor dealeri principali care s-au aprovizionat în comun de la primii menționați„, precizează DIICOT.

UPDATE 1

18 percheziții au efectuat astăzi dimineață polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, la persoanele bănuite de trafic și deținere de droguri de risc, 15 tineri fiind conduși la audieri.

În perioada februarie – iulie 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B. T. Buzău, au documentat activitatea infracţională a unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, ce ar fi acționat în județul Buzău.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada menţionată, 15 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc (cannabis), de la dealeri din Bucureşti.

Ulterior, bănuiții le-ar fi comercializat către diverse persoane din Buzău.

În fapt, s-a reținut că în municipiul Buzău și în comunele Cernătești, Săpoca, Beceni și Mânzălești, 15 persoane ar fi procurat droguri de risc (cannabis) și ar fi transportat, depozitat, manipulat, ambalat și revândut substanțe interzise.

În urma percheziției, au fost ridicate droguri (cannabis), 4.450 de lei și medii de stocare.

Totodată, 15 persoane au fost aduse la audieri, urmând ca, în continuare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul structurilor de criminalitate organizată din județele Prahova, Galați și Dâmbovița, precum și al polițiștilor din Buzău, Pătârlagele și al Secției de Poliție Rurală Beceni. La activități participă și jandarmi„, se precizează într-un comunicat al IPJ Buzău.

O rețea de trafic de canabis care acționa la nivelul municipiului Buzău a fost destructurată astăzi de specialiștii în criminalitate organizată. 15 persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT Buzău pentru audieri și luarea măsurilor legale. Gruparea infracțională acționa pe mai multe paliere, liderii grupării fiind din zona Beceni- Cernătești. Aceștia achiziționau canabis din București și apoi în direcționau spre vânzare la nivelul municipiului Buzău. Activitatea infracțională probată se referă la perioada februarie- iunie 2020.

Revenim cu amănunte.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker