Sport

Gloria, echipa cea mai dezavantajată  de sistemul play-off / play-out

• Buzoienii, locul 8 acum, ar pica pe poziția a 11-a

Prelungirea stării de urgență face imposibilă reluarea competițiilor fotbalistice la jumătatea lunii mai, astfel că cea mai plauzibilă variantă a rămas acum disputarea de play-off și play-out.

Pentru Gloria, acest lucru înseamnă că va termina sezonul angrenată în turneul play-out, la nivelul eșalonului secund urmând să se joace astfel: primele 8 clasate din acest moment vor intra în play-off, în timp ce restul de 10 vor merge în play-out.

Echipele își vor păstra în noul clasament punctele obținute până în acest moment, mai puțin pe cele câștigate la „masa verde” în retur cu exclusa Sportul Snagov, unde e cazul. În urma acestui criteriu, Gloria devine automat cea mai dezavantajată echipă.

În momentul întreruperii campionatului, fotbaliștii buzoieni se clasau pe locul 8, dar în cazul în care Federația Română de Fotbal decide terminarea sta­giunii în acest mod, vor ajunge pe locurile din „grupa retrogradării”. Elevii lui Ilie ar avea cu trei puncte mai puțin, pentru că s-ar scădea cele obținute la „masa verde”, în retur, cu Sportul Snagov și ar ajunge pe locul 11.

„Mie nu mi-ar părea bine” 

„Trebuie să ne adaptăm la situația asta. Nu avem altă soluție decât să ne raportăm la deciziile care se iau de cei care conduc fotbalul. În primul rând, mie nu mi-ar părea bine, pentru că acum suntem în primele opt echipe, iar dacă se renunță la trei puncte, atu­nci trec alte echipe peste noi. Noi am câștigat cu Petrolul, am făcut rezultate bune cu Mioveni, pe Farul i-am bătut (n.r., Farul ar depăși Gloria în clasament în această situație, iar Petrolul și CS Mioveni ar juca și ele tot în play-off). Nu-mi convine să mergem să jucăm cu echipele de la retrogradare. Dacă nu se anulează punctele cu Snagov, suntem în primele opt.

Dar nu mă opun deciziei care se va lua. M-aș fi opus în condițiile în care aveam drept de promovare. Dar asta e situația. Cel mai important e acum să dispară problema cu virusul. Toată societatea are de suferit”, a declarat antrenorul Gloriei, Ilie Stan, pen­tru Liga2.ro.

Ilie Stan, despre suspendarea contractelor: „Majoritatea a înțeles situația”

În discuția cu liga2.ro, Ilie Stan a vorbit și despre situația de la echipa pe care o conduce, unde s-a luat decizia de suspendare a contractelor pe durata stării de urgență.

„Ce se întâmplă la celelalte echipe se întâmplă și la noi. Și noi am intrat în șomaj tehnic, de pe data de 16 martie. Jucătorii au și salarii mai bune, dar majoritatea a înțeles că asta e situația. Până la urmă, e o situație generală și nu avem ce face. Sperăm să treacă repede problema și să revenim la antrenamente. Nu știu dacă afectează bugetul clubului, vedem în timp. După pandemie, se revine la situația inițială în privința contractelor”, a mai spus antrenorul Gloriei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker