Actualitate

Cine este angajatul Protecției Copilului care a furat bani din conturile copiilor asistați de la Beceni

Angajatul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău care și-a însușit alocațiile mai multor copii și tineri asistați din Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului cu tulburări de comportament de la Beceni, aflat în subordinea DGASPC Buzău,  este fostul primar al comunei din perioada 2008-2012, din partea PNL, și apoi viceprimar. Ulterior, Dumitru Valerică Dogaru a fost angajat la DGASPC coordonator al Centrului de la Beceni. În 2017, însă s-a constatat că lipsesc din conturi alocațiile mai multor copii asistați, a fost demarată o anchetă și au fost anunțate autoritățile. În urma cercetărilor, s-a stabilit că Valerică Dogaru, șeful centrului de la Beceni, având acces la pinurile cardurilor de alocații ale tinerilor și copiilor din unitate, și-a însușit banii acestora timp de mai multe luni. În urma anchetei, coordonatorul centrului de la Beceni și-a recunoscut faptele și a restituit prejudiciul de câteva mii de lei, bani reprezentând alocațiile copiilor. Acesta va răspunde însă penal pentru faptele sale.

Zilele trecute a fost trimis în judecată de procurori cu acord de recunoaștere a vinovăției, iar luna viitoare este așteptată o sentință.

Valerică Dogaru și-ar fi însușit timp de mai multe luni alocațiile a zece copii și tineri asistați. Bărbatul a fost demis din funcție de conducerea centrului, însă lucrează în continuare în cadrul DGASPC Buzău.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și s-a colaborat cu organele de poliție în instrumentarea cazului. Beneficiarii centrului rezidențal pentru recuperarea si reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr 5 Beceni sunt copii și tineri de până la 18 ani, neîncadrați în grad de handicap, dar cu diferite diagnostice de tip ADHD, retard usor, tulburări de comportament, perturbări de atenție. Sunt copii provenind din familii, cazați temporar acolo, sau beneficiari transferați din alte servicii de tip rezidential al DGASPC Buzău.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker