Sport

FOTO | Gloria a umilit Oțelul și merge în Liga a 2-a!

• SCM Gloria Buzău – SC Oțelul Galați 5-0 (3-0)

Derby fără istoric în Crâng, pentru promovarea în Liga a 2-a, între două formații, SCM Gloria și SC Oțelul Galați, între care a existat o diferență mult prea mare încât rezultatul final să fie pus vreun moment la îndoială. Cu 5 puncte mai puțin decât Gloria, lidera clasamentului, echipa gălățeană, ocupanta locului secund, era clar că va veni la Buzău să-și joace ultima șansă, doar victoria mai putându-i ține pe “oțelari” în cărțile promovării.

Fără prea multe argumente însă la dispoziție, s-a văzut din start că echipa v­i­zitatoare avea să devină victimă sigură în fața unei Glorii extrem de motivată și cu un public numeros, care a susținut-o din primul minut. Echilibrul partidei s-a rupt repede, încă din minutul 5, când Remus Chipirliu l-a învins pe Iliescu cu o lovitură de cap din mijlocul careului. Oaspeții au avut șansa revenirii în joc în minutul 17, dar Gîță, singur cu Gurău, a trimis pe lângă poartă.

Gloria și-a dublat avantajul în minutul 35, printr-o nouă reușită a aceluiași Chipirliu, care l-a învins pe Iliescu cu un șut din interiorul careului mic. Iar dacă mai existau dubii în privința învingătoarei, acestea au fost risipite două minute mai târ­ziu, când Ricardo Mihalache l-a învins și el pe Iliescu cu o lovitură de cap din apropiere. 3-0 la pauză, conturile erau încheiate, iar în Crâng se putea vorbi deja de Liga a 2-a.

În startul reprizei secunde, Oțelul a rămas fără ­mij­locașul Alexandru Zaharia, eliminat și se mai punea doar problema scorului. Care, într-adevărat, a luat proporții până la final. Cu un sfert de oră înainte de final, căpitanul Ciprian Petre a marcat pentru 4-0, în minutul 80 Cîrjan a irosit, de la punctual cu var, șansa golului de onoare, iar în minutul 88 Fl. Cazan a închis tabela cu o execuție spectaculoasă de la marginea careului.

5-0, scor final, diferența dintre cele două echipe este acum de 8 puncte, practic imposibil de recuperat, astfel că Gloria poate folosi ultima parte a campionatului și pentru a pregăti viitorul sezon al ligii secunde, unde este ca și promovată!

FC Botoșani 2 – Metalul Buzău 1-0 (1-0)

Fără mai mulți titulari, cu probleme medicale sau suspendați, precum Ispir, ­Me­talul a rezistat o repriză, prima, în partida de la Dorohoi, cu FC Botoșani 2. Din păcate, reduta echipei buzoiene a căzut în minutul 63, când Moussa Diakite a înscris unicul gol al meciului, un eșec care coboară din nou Metalul pe locul 9.

Foresta Suceava – CSM Rm. Sărat 2-1 (1-1)

A patra înfrângere la rând pentru râmniceni de la startul returului, însă elevii lui Marius Tîrîlă au avut și un imens ghinion. Dorin Burlacu a deschis scorul pentru CSM în meciul de la Suceava, în minutul 18, dar până la pauză au restabilit egalitatea prin Martin. Foresta și-a asigurat cele 3 puncte în al patrulea minut al prelungirilor, prin Căinari, rezultat care menține echipa râmniceană pe loc retrogradabil, penultimul.

Articole similare