joi, 26 noiembrie 2020

88 de evenimente au necesitat intervenția pompierilor militari în ultimele trei zile

În acest week-end, pompierii buzoieni au avut nu mai puțin de 88 de intervenții. Una dintre ele s-a petrecut în data de 14 noiembrie, la ora 17.29,  când au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Zărnești-Slănic, comuna Cernătești, județul Buzău, care necesita descarcerare de persoane. Către locul indicat s-au deplasat  autospeciala de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., ambele din cadrul Punctului de Lucru Beceni.  Ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că au autoturismul lovise un stâlp de electricitate de pe marginea drumului, iar șoferul se afla prins între fiarele contorsionate ale autoturismului.

„Salvatorii au început imediat manevrele de descarcerare, concomitent cu alte măsuri preventive împotriva izbucnirii unui incendiu. După descarcerarea acestuia a fost predat echipajului S.M.U.R.D., ce i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate de primiri urgențe”, transmite Biroul de Presă al ISU Buzău.

În total, în  perioada 13 – 16noiembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat 88 de evenimente.

Este vorba despre patru intervenții ce au constat în stingerea incendiilor, 53 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; 22 activități de control; o misiune de descarcerare și alte 8 situații de urgență.

Pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!