luni, 25 mai 2020

80 de tineri din Buzău şi Vrancea prezenţi la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi de la Sibiu

Joi, 6 septembrie, a început Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi de la Sibiu, eveniment ce  reuneşte peste 3.000 de tineri din ţară, din diaspora românească şi din Bisericile Ortodoxe surori. În urma apelului Sectorului „Învăţământ şi ­activităţi cu tineretul” al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, 80 de tineri din cele două judeţe, care au întrunit criteriile de eligibilitate, au fost selectaţi pentru a face parte din delegaţia Arhiepiscopiei la acest eveniment.

Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi este organizată anual din 2014, de către Biserica Ortodoxă Română, la nivel naţional. De acest eveniment s-au bucurat sute de tineri buzoieni şi vrânceni.

Timp de patru zile, tinerii ortodocşi vor participa la un program variat, oferit de Mitropolia Ardealului, constând în întâlniri, ateliere, discuţii, conferinţe, procesiuni, vizite culturale şi concerte.

Aceste proiecte de mobilitate se înscriu în Programul eparhial pentru tineret „Cuvântul care uneşte”, iniţiat de Sectorul „Învăţământ şi activităţi cu tineretul”, ce vizează evenimente cultural-educaţionale, conferinţe şi workshopuri, tabere şi pelerinaje, oferite gratuit tinerilor ortodocşi din cele două judeţe, în anul 2018.

De asemenea, în perioada 28 august-3 septembrie 2018, 100 de elevi şi studenţi care au participat la două dintre cele mai longevive proiecte pentru tineret ale Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei au fost invitaţi la Centrul de agrement Sulina, al Ministerului Tineretului şi Sportului. Invitaţia a venit ca un semn de recunoaştere şi apre­ciere pentru implicarea tinerilor în activităţile ­edu­caţional-catehetice ale parohiilor.

loading...
error: Content is protected !!