luni, 01 martie 2021

74 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 74 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (53 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 7 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 8 și 87 de ani.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

DSP Buzău  a mai transmis că au fost înregistrate două și decese în rândul pacienților confirmați COVID-19 astfel:

  • DECES 182: pacientă în vârstă de 79 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: boala cerebrovasculară, cardiopatie ischemică, alte boli tubulo- interstițiale renale.
  • DECES 183: pacient în vârstă de 80 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se degradează progresiv și survine decesul. Comorbidități: proteză de valvă mitrală, hipertensiune arterială, fibrilație atrială, insuficiență cardiacă.

În ceea ce privește situația epidemiologică generată de infectarea cu Covid 19 a buzoienilor, DSP Buzău transmite că astăzi, 7 decembrie 2020 au fost înregistrate 7017 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei din care 5813 persoane s-au vindecat de Covid-19 de la începutul pandemiei, iar alte 183 au decedat. Potrivit aceleiași instituții, 961 persoane s-au aflat în carantină la domiciliu, iar alte 852 au fost  în izolare la domiciliu.

loading...
error: Content is protected !!