joi, 21 ianuarie 2021

6 ponturi inteligente pentru a prelungi durata de viață a mașinii

Dacă ți-ai cumpărat de curând o mașină, indiferent dacă este vorba despre un autoturism nou sau unul la mâna a doua, cu siguranță nu îți dorești ca următoarele luni să le petreci la service. Pentru a evita acest scenariu, întreținerea mașinii trebuie să înceapă chiar din primul moment în care te urci pentru prima dată la volanul acesteia. O atenție sporită la felul în care îți conduci mașina, dar și la tipul de consumabile pe care alegi să le folosești, îți vor prelungi durata de viață a autoturismului. 

Iată care sunt cele mai bune ponturi de luat în considerare atunci când ți-ai propus să te bucuri de mașină cât mai mult timp. 

1. Verifică-i lichidele în mod regulat

Producătorii recomandă șoferilor să țină cont de nivelurile de lichide ale vehiculului pentru a obține performanțe optime. Asta înseamnă verificarea regulată a frânelor, a lichidului de răcire și a uleiurilor. Dacă nu ești sigur de cât de des trebuie să faci acest lucru în cazul autoturismului tău, ai la dispoziție cartea tehnică a mașinii, unde sunt specificate aceste informații, punctual.

2. Nu rata întâlnirile cu mecanicul auto

Orice zgomot nefiresc pe care mașina îl scoate în timpul mersului ar putea fi un semn că ceva e în neregulă. Dacă sesizezi un sunet pe care nu îl recunoști atunci când ești la volan, nu amâna vizita la service, unde mecanicul tău de încredere îți poate recomanda câteva reparații necesare. Tot el îți poate spune și unde găsești cele mai bune piese auto din gama Dacia, Volkswagen, Opel, Peugeot, Volvo sau orice altă marcă de mașină ai ales să conduci, pentru ca drumurile tale să fie din nou lipsite de griji. Nu accepta niciodată să montezi pe mașină piese ieftine!

3. Treci des pe la spălătorie

După ce ți-ai cheltuit toate economiile pe noua ta mașină, vei vrea să te bucuri pentru cât mai mult timp de aspectul ei, care te-a cucerit de la prima vedere. Pentru ca acest lucru să fie posibil, va trebui să treci des pe la spălătoria auto preferată, unde caroseria, jantele și celelalte componente exterioare ale mașinii tale vor fi curățate cu jetul de apă și o serie de produse profesionale. Poluarea, precipitațiile sau excrementele de păsări sunt extrem de dăunătoare pentru partea exterioară a mașinii, care, odată afectată, poate începe să se deterioreze sau, mai rău, să ruginească. 

4. Păstrează interiorul curat

Un alt aspect asupra căruia ar trebui să te concentrezi atunci când vrei să prelungești durata de viață a mașinii tale este să păstrezi habitaclul mereu curat. Această recomandare este cu atât mai importantă cu cât în crearea interiorului mașinii tale au fost folosite culori deschise, precum bej. Curăță des covorașele auto, aspiră bancheta și tapițeria scaunelor, șterge des praful de pe părțile din plastic și nu uita să arunci scrumiera la timp. Ori, și mai bine, nu mai fuma în mașină.

5. Condu cu o presiune optimă în anvelope

Manevrabilitatea și performanța mașinii tale depind de umflarea corectă a anvelopelor acesteia. Conducerea cu anvelope umflate nu numai că îți va ușura manevrarea mașinii, dar îți va oferi și o economie de combustibil mai bună. Deci, înainte de a pleca la drum, asigură-te că anvelopele mașinii sunt umflate corespunzător! Găsești presiunea ideală în pneuri în funcție de anotimp fie pe pragul șoferului, fie în cartea tehnică a mașinii.  

6. Alimentează cu combustibil de calitate

Combustibilul cu care alegi să alimentezi joacă un rol major în performanța mașinii, deoarece poate afecta direct diferitele componente ale motorului vehiculului. Dacă vrei cu adevărat să prelungești durata de viață a mașinii tale, cea mai inteligentă alegere pe care o poți face este să alimentezi cu carburant premium. Ceva mai scump per litru decât combustibilul obișnuit, acesta își va arăta adevărata valoare în timp. Îți vei mulțumi mai târziu.

Sperăm că cele șase ponturi inteligente pentru a prelungi durata de viață a mașinii oferite mai sus te vor inspira să ai mai multă grijă de mașina ta, pentru drumuri dese și fericite la volanul acesteia!

loading...
error: Content is protected !!