Educație

50 de elevi buzoieni, așteptați să ia parte la ateliere urbane ale francofoniei

50 de copii buzoieni, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, vor avea ocazia să exerseze limba franceză și să își dezvolte competențele sociale și  iniţiativa personală, precum şi spiritul de echipă în cadrul proiectului internațional care promovează multiculturalitatea și plurilingvismul organizat de  Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural Educațional „Alexandru  Marghiloman” și cu Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Este vorba despre cea de-a XV-a ediție a Academiei Francofone de Vară „Europa Excelsior”, proiect înscris în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, pe care o deschide Centrul Cultural Francofon la Buzău. Atelierele urbane vor fi organizate la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, în perioada  8-12 iulie, în intervalul orar 9.00 și 13.00.

La acest proiect internațional vor participa 50 de elevi cu vârste cuprinse între  8 şi 16 ani, profesori și animatori din România și din Franța. Prin intermediul limbii franceze, vor fi organizate ateliere de comunicare orală și în scris, cu teme precum mass-media și dezvoltarea durabilă,  ambele de actualitate și de interes pentru copii și tineri. Cele două ateliere vor fi coordonate de către patru reprezentanți ai Asociației PALC din Franța și de către  Marine Jordon, profesor de limba franceză la Lyon.

Activităţile propuse se vor derula într-o atmosferă bazată pe colaborare, empatie. Participanţii vor fi împărţiți pe  două grupe de lucru, în funcţie de vârstă și de nivelul competențelor de limbă franceză. Proiectul conține și o componentă de promovare a patrimoniului cultural și natural al Buzăului. La acest capitol copiii vor avea ocazia să realizeze cu ajutorul profesorilor și al tehnicienilor din Franța reportaje și cărți poștale radiofonice.

Înscrierea la aceste activități gratuite și inedite se face prin completarea
formularului de AICI până pe data de 7 iulie.

Articole similare