sâmbătă, 19 septembrie 2020

5 idei simple și rapide de renovare a casei

O schimbare este întotdeauna benefică deoarece ne oferă un sentiment de bine, un aer de schimbare și ideea de nou, mai ales în ceea ce privește locuințele. Renovarea casei presupune multă muncă, poate și puțin deranj, însă rezultatele sunt pe măsură, oferindu-ne un plus de confort. Dacă te gândești să renovezi interiorul locuinței tale, dar nu știi ce să faci cu bani puțini și cât mai rapid, iată câteva idei.

Orice schimbare începe cu o vopsea bună

Dacă vrei să renovezi și te-ai gândit să încerci ceva diferit, atunci tot ceea ce ai de făcut este să pregătești terenul pentru o nouă vopsea lavabilă de interior. Aceasta va avea cu siguranță efectul scontat, deoarece ea va oferi o altă perspectivă asupra locuinței și un aspect estetic de invidiat. Mai mult, curățarea în sine a pereților și a casei, în urma lucrărilor, oferă un aer proaspăt locuinței, lucru care îți va aduce și un plus de confort. 

Etapele de lucru sunt simple și nu vei avea nevoie de echipe specializate pentru a realiza vopsirea interioară a pereților. Va trebui să înlături vopseaua lavabilă veche, să cureți peretele pentru a ajunge la o suprafață curată, ce poate fi pregătită pentru vopsire, să aplici amorsa, ca suport aderent și în cele din urmă, să aplici vopseaua lavabilă aleasă pentru un efect senzațional.

Lustruiește parchetul existent

Uneori parchetul își poate pierde din strălucire, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să investești imediat în unul nou. Este suficient să cumperi câteva produse pentru lustruire și eventual să achiziționezi un robot care curăță cu abur, în profunzime. În acest fel parchetul va fi curat și igienizat, iar pardoseala va oferi un nou aspect casei tale.

Mobila care își schimbă culoarea

Dacă te-ai plictisit de mobila veche sau dacă ea pur și simplu nu se mai potrivește în peisajul casei tale, soluția nu este s-o arunci și să renunți la ea. Acum există vopsele performante care pot acoperi orice suprafață, sau care sunt destinate exclusiv obiectelor de mobilier. Poți așadar să schimbi mobila ușor demodată, de culoare wenge, în piese de mobilier albe, așa cum este tendința actuală în design interior. Atenție doar la specificațiile produselor, deoarece acestea necesită pregătirea mobilei pentru vopsire și cu siguranță vei dori să știi ce ai de făcut. 

Schimbă tâmplăria casei

Chiar dacă s-ar putea să coste ceva bani, tâmplăria schimbă destul de mult aspectul unei case. Alegerea tâmplăriei de termopan este o soluție nu doar la nivel estetic, ci și pentru izolarea locuinței, care astfel va deveni mai performantă din punct de vedere energetic. Tâmplăria termopan îți oferă o gamă largă de culori din care poți alege, plus că îți pune la dispoziție și o multitudine de modele de geamuri, cu caracteristici de performanță cu mult mai ridicate decât oricare alt produs. Ușile interioare merită să fie și ele schimbate, iar acest lucru cu siguranță va da casei un nou aspect estetic.

Alege articole de utilare moderne

Uneori frumusețea stă în lucrurile simple, mici, așa că până la investiția în produse foarte scumpe, ai putea să te orientezi către schimbarea unei baterii, a unui duș sau a unor lavoare. În primă fază poți alege variantele ieftine ale produselor, cum ar fi lavoarele de compozit în locul celor din piatră naturală, tocmai pentru a te încadra într-un buget mai redus. Dar dacă vrei să investești mai mulți bani, opțiunile sunt cu adevărat diversificate.

Crezi sau nu, renovarea casei se poate face și cu bani puțini și într-un timp scurt, câtă vreme ai clar în minte ceea ce vrei să obții. Dacă îți cauți din timp materialele și stabilești bugetul, vei vedea că noua ta casă te va surprinde nu doar prin frumusețe, ci și prin confort. 

loading...
error: Content is protected !!