sâmbătă, 19 septembrie 2020

5 argumente de necontestat în favoarea sistemelor de supraveghere wireless

Sistemele de supraveghere au reprezentat multă vreme un lux accesibil doar celor care şi-l permiteau. Pe măsură ce tehnologia a evoluat au apărut dispozitive disponibile la preţuri rezonabile. Sistemele de supraveghere wireless se regăsesc astfel în interiorul şi exteriorul caselor unui număr tot mai mare de români. Iată de ce.

Lipsa cablurilor

Estetica este un argument de bază când vine vorba de investiţii casnice. Dacă au de ales între a traversa întreaga curte sau apartamentul cu diferite cabluri şi a instala camere wireless, tot mai mulţi vor opta pentru varianta a doua. Din punct de vedere al securităţii, firul este cel care trădează de cele mai multe ori locaţia şi circuitul unei camere. Tăierea cablului de alimentare scoate din funcţiune camera clasică, făcând-o inutilă. Un sistem de camere de supraveghere wi-fi de pe site-ul UltraMaster.ro este uşor de montat, discret si livrează în timp real imagini şi sunet pe orice dispozitiv inteligent conectat la aplicaţia dedicată.

Uşor de instalat

Găurile în perete, cunoştinţele de reţelistică, o cameră plină cu fire care pornesc din DVR sau NVR către un număr de camere de supraveghere conectate prin cabluri. Toate acestea sunt istorie datorită tehnologiei wireless. Doar fixezi camera în zona pe care doreşti să o supraveghezi şi urmăreşti imaginile pe tabletă, laptop sau smartphone. Majoritatea camerelor pot fi controlate de la stânga la dreapta sau de sus în jos tot wireless, aşadar un plus la capitolul mobilitate. În plus, sunt foarte uşor de relocat, aşadar le poţi schimba amplasamentul oricând. Singura cerinţă este accesul la o priză pentru alimentarea electrică. Acest lucru este valabil dacă nu alegi un model cu baterii.

Element de descurajare pentru hoţi

În momentul în care observă un sistem de camere de supraveghere wireless, hoţii ştiu că imaginea lor va fi transmisă live de îndată ce intră în raza de acţiune a lentilei. Întrucât nu ştiu dacă în spatele camerei se află o firmă de securitate care va trimite o echipă de intervenţie în câteva minute de la declanşarea alarmei, cei mai mulţi musafiri nepoftiţi aleg să evite casele echipate cu astfel de dispozitive. Poliţiştii recunosc că sistemele de supraveghere sunt cele mai eficiente în descurajarea hoţilor şi de un real folos în identificarea celor care se încumetă totuşi să intre în perimetru.

Supraveghere de la distanţă

Un sistem de supraveghere wireless instalat la tine acasă îţi oferă prilejul de a observă ce se întâmplă în lipsa ta. Vacanţele sunt mult mai liniştite atunci când te poţi conecta în orice moment de pe telefon pentru a vedea curtea sau interiorul locuinţei. Acelaşi principiu este valabil şi pentru perioada în care eşti la serviciu, iar copiii trebuie să-şi facă temele sau rămân în grija bunicilor sau a bonei. Cu ajutorul camerelor wireless, poţi urmări în orice moment dacă rutina pe care ai stabilit-o la începutul zilei se respectă. Dispozitivul este de un real folos şi pentru siguranţa maşinii parcate. În faţa casei sau în garaj, este important să ai în permanenţă imagini cu maşina ta. În cazul unui furt din maşină sau al unui accident în urma căruia şoferul vinovat fuge de la locul faptei, camera de supraveghere este o dovadă pentru a-l identifica. Acest tip de cameră poate fi folosită şi la bloc, pentru a înregistra imagini cu bicicleta legată pe casa scării sau cu locul de parcare, dacă acesta este vizibil de la fereastră sau de pe balcon.

Un sistem economic

Un sistem de supraveghere wireless este mai ieftin decât kiturile analogice sau IP. Principalul argument este că are în componenţă mult mai puţine dispozitive şi accesorii. În plus, scuteşti cheltuielile de instalare, de care te poţi ocupa personal. Chiar şi cheltuielile de întreţinere sunt mai mici, deoarece singurul consum va fi sursa de alimentare cu energie electrică.

Estetica, eficienţa şi costurile scăzute de achiziţie şi întreţinere sunt principalele argumente pentru instalarea unui sistem de supraveghere wireless. Din punct de vedere al calităţii, acesta rivalizează cu cele mai complexe sisteme alimentate prin cabluri de reţea.

 

loading...
error: Content is protected !!