vineri, 16 aprilie 2021

400 de locuri la școlile pentru jandarmi

În perioada 15 februarie – 17 aprilie se organizează o nouă sesiune de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Tinerii care doresc să devină jandarmi pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, fiind disponibile, în total, 400 de locuri.

Persoanele care înde­plinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs.

Pentru evaluarea performanței fizice, candidații din județul Buzău pentru școlile militare sunt repartizați în unul dintre cele șapte centre zonale din țară: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, unde vor fi evaluați candidații din județele Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unitățile de recrutare, res­pectiv la sediul IJJ Buzău.

În perioada 29 martie – 16 aprilie, candidații care au promovat toate celelalte probe vor fi planificați pentru a susține examinarea medicală.

Vor fi declarați admis candidații care au fost declarați apt medical și se situează în ordinea descrescătoare  a mediilor de admitere pe unul din locurile scoase la concurs.  Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 17 aprilie.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învă­țământ: Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/  și  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

loading...