miercuri, 28 octombrie 2020

400 buzoieni de clasa a XII-a nu s-au înscris la „Bacalaureatul de februarie“

Pentru prima dată, anul acesta, Bacalaureatul începe din luna februarie, iar luni, a avut loc prima aprobă de competenţe, cea la limba română. La Buzău, la examen s-au înscris cu 400 mai puţin elevi care termină anul acesta clasa a XII-a.

Potrivit conducerii Inspectoratului şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, situaţia este o nouă dovadă că închiderea şcolilor profesionale a fost o decizie greşită din partea foştilor miniştrii ai Educaţiei.

„La Buzău avem 3.390 de elevi de clasa a XII-a şi s-au înscris la examenul de bacalaureat cu 400 mai puţin. Pe de altă parte, avem înscrişi din seriile anterioare 247 de elevi. Eu cred că aceşti elevi care au ales să nu se înscrie, probabil nu şi-au dorit să urmeze un liceu. Cred că nu şi-au dorit nici diplomă de bacalaureat, dar nu au avut altă posibilitate, pentru că şcolile profesionale nu prea au funcţionat în anii anteriori”, a declarat pentru Campus TV, inspectorul general adjunct al ISJ Buzău Nela Wamsiedel.

O altă explicaţie a numă­rului mare de absenţi la primele probe ale Bacalaureatului ar putea fi situaţia incertă din catalog, care i-ar face pe unii elevi să se gândească mai degrabă la corigenţă.

„O altă explicaţie ar putea fi aceea că o parte dintre aceşti elevi consideră că vor avea corigenţe şi aşteaptă să susţină examenele de corigenţă şi să se înscrie la sesiunea a doua a Bacalaureatului”, a mai declarat Nela Wamsiedel.

Proba de competenţe la limba română va continua şi astăzi, 13 februarie, urmând ca, în perioada 14-15 februarie, să fie programat examenul destinat evaluării competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc pe 16, 19-20 februarie, iar competenţelor lingvistice la limba străină pe 21-22 februarie. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Probele scrise vor avea loc în luna iunie.

1 COMENTARIU

  1. Eu nu m-am înscris, pentru că l-am crezut pe domnul Dragnea care a promis salarii imense pt muncitorii necalificați și fără bac. PSD-ul mi-a dat pe Gratis un pașaport ca să plec din țară!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!