Actualitate

FOTO – VIDEO / „Spartanele” care sting incendii în Slovenia au Buzăul în CV

Ministerul Apărării Naționale a prezentat, sâmbătă, imagini cu misiunea Forţelor Aeriene Române în Republica Slovenia, unde România a trimis aeronave militare pentru a ajuta la stingerea incendiilor de păduri.

„Ca urmare a unei hotărâri emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, două aeronave C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, acționează în sprijinul forțelor de intervenție din Republica Slovenia, țară afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile”, arată o postare pe Facebook a MApN .

Aeronavele sunt deservite de aproximativ 30 de militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar – și se află la a treia misiune internațională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, și a doua în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord.

Aeronavele C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, care pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, au acționat, din 2017 și până în prezent, și pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră, în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

În județul Buzău, cele două aeronave au intervenit în dimineața zilei de 27 martie a acestui an pentru stingerea incendiului de pe Dealul Istrița. Incendiul, izbucnit cu o zi înainte, a afectat 50 de hectare de pădure de pin din Breaza, alte șase de pădure în Pietroasele și 500 de hectare de vegetație uscată.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker