Cultură

Dragobetele a fost sărbătorit „dulce” la Teatrul „George Ciprian”

Teatrul „George Ciprian” și-a păstrat tradiția și i-a sărbătorit de Dragobete pe spectatorii care în această zi  își sărbătoresc ziua de naștere și, bineînțeles, pe cei care s-au căsătorit  pe 24 februarie. Primul eveniment de acest fel a avut loc în urmă cu șapte ani și de atunci încoace Teatrul George Ciprian îi încurajează pe buzoieni să își exprime sentimentele de Dragobete , să  sărbătorească împreună această zi dedicată iubirii la români.  Un sprijin al teatrului în acest demers ce ține și de tradiția populară, dar și de încurajarea oamenilor de a merge la spectacole este președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Și de această dată a fost prezent, a discutat cu spectatorii, și cu cei sărbătoriți, și cu cei care au venit doar pentru a vedea spectacolul „Singur între lumi”, o coproducție a teatrului buzoian cu Teatrul „Anton Pan” din Râmnicu Vâlcea.  Directoarea teatrului le-a amintit spectatorilor despre obiceiurile din popor, care se pun în practică în această zi pentru a le merge bine tot anul.„Una dintre tradiții este aceea că fetele și femeile care nu sunt sărutate în ziua de astăzi vor rămâne singure tot anul. O altă tradiție ar fi că atunci când îți petreci ziua cu cel drag de Dragobete, vei fi împreună tot anul cu el. De aceea ne bucurăm foarte mult că sunteți astăzi de Dragobete la Teatru și de aceea am ferma convingere că veți fi cu noi cel puțin tot anul.  Consiliul Județean ne-a acordat posibilitatea să îmbrăcăm acest eveniment într-o mantie de sărbătoare și să ne sărbătorim spectatorii  care astăzi își sărbătoresc ziua de naștere și bineînțeles pe cei care s-au căsătorit astăzi ,  24 februarie”, a spus directoarea Teatrului „George Ciprian”, Gina Chivulescu.

Apoi președintele Consiliului Județean a oferit personal daruri pentru spectatorii sărbătoriți. Este vorba despre Ionel și Daniela Mariana Istrățoiu, care au împlinit patru ani de la căsătorie,Rodica Ichim, Lidia Rodica Pătrașcu, Mariana Daniela Sînpetru, Emilia Stanciu, persoane născute în ziua de 24 februarie. Gina Chivulescu a mai adresat urări de la mulți ani și colegului său din teatru, Florin Sînpetru,„ pentru că muncește de ziua lui”.

Spectatorii au fost răsfățați cu cadouri dulci de la Consiliul Județean , iar cei care au dorit să primească certificate de căsătorie pentru o zi, așa cum este în tradiția teatrului, le-au obținut. Ei au fost îndemnați de președintele Consiliului Județean să vină și anul viitor pe 24 februarie la teatru ca să le reînnoiască.

Articole similare