Actualitate

Educația elevilor pentru sănătate, în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Luni, 30 august, ora 14.00, la Corpul B (din Cartierul Poștă) al Bibliotecii Județene Buzău va avea loc  evenimentul „Școală pentru Viață și Familie”, pe care instituția de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău o va organiza  în parteneriat cu Asociația RESPECȚI (Rețea de Sprijin Pentru Copii și Tineri în Situații de Risc). Evenimentul este dedicat elevilor, „pentru că e greu să fii adolescent în orice context, iar pandemia de coronavirus face și mai dificilă această perioadă a vieții”, și instituția de cultură dorește să le ofere unele răspunsuri la întrebările lor legate de sănătate și, în același timp, să le prezinte cărțile de specialitate pe care le deține unde pot găsi, de asemenea multe informații de folos.

În această ordine de idei, evenimentul este construit astfel încât  să constituie un bun prilej pentru elevii buzoieni din zona Cartierului Poștă de a se întâlni cu Daniela Bratu, un cadru medical ce le va vorbi despre sănătatea fizică, sănătatea emoțională, protecția împotriva oricărui comportament violent, metode și tehnici de autocunoaștere și dezvoltare personală pentru copii și adolescenți etc.

Reprezentanții Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” vor organiza cu această ocazie și  o expoziție cu cărți care tratează teme medicale, „pentru a scoate în evidență cărțile de medicină din colecțiile bibliotecii noastre”,  după cum spune  Luminița Vlad, șef Birou Corpul B al Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” Buzău.

De asemenea, se va susține o prezentare Power Point cu tema „Lectura și sănătatea intelectuală”, pentru că, mai spune Luminița Vlad „educația pentru Sănătate este un subiect de mare actualitate”, iar  secretele vârstei adolescenților  pot fi aflate și fără prezența părinților, dar cu ajutorul cărților și al oamenilor care iubesc copiii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker