Cultură

Expoziție de grafică a preşedintelui Uniunii Artiştilor Plastici din Capitală, la Buzău

Vineri, 7 mai, la  Galeriile de Artă Buzău, se va deschide expoziția de grafică „Metamorfoze mitologice” aparținând artistului plastic Marius Barb. Expoziția va fi vernisată începând cu ora 15.00, curatorul ei fiind președintele UAP Buzău, prof. dr. Valeriu Șușnea.

Marius Barb Barbone, doctor în arte plastice şi decorative, este lector univ. dr. la Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Arte Decorative și Design, departamentul, Design, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Preşedintele Filialei de Pictură Bucureşti a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Lucrările artistului au putut fi admirate în numeroase expoziţii personale sau de grup atât în ţară, cât şi în străinătate şi a fost recompensat cu prestigioase premii şi distincţii. Buzoienii au ocazia să vadă începând de  mâine în cadrul acestei expoziții O parte din creațiile sale de grafică  vor fi expuse la parterul Galeriilor de Artă.

Despre grafica sa, Mihai Plămădeală, istoric și teoretician de artă, făcea următoarea apreciere în calitate de curator: „Grafica lui Marius Barb constituie o ipostază de exprimare distinctă a muncii lui artistice. Aşa cum pictura pe care o propune reprezintă altceva decât desen colorat, tot aşa, desenul realizat de el transcende eboşa. Arareori un creator de semne care excelează într-o anumită ramură reuşeşte să fie original într-o cu totul alta”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker