duminică, 07 martie 2021

Proiect în premieră la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”, în luna îndrăgodtiților: întâlnire pe nevăzute cu… o carte

În luna iubirii, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” propune cititorilor o întâlnire pe nevăzute (un „blind date”) cu… o carte! Dacă acceptați provocarea, bibliotecarii secției „Împrumut pentru adulți” vă invită la sediul central al instituției, în Galleria Mall, unde vi se va oferi un pachet care conține o carte de dragoste. Veți avea astfel posibilitatea să lecturați, prin serviciul de împrumut, o carte al cărei titlu nu îl alegeți dumneavoastră, ci îl veți descoperi abia după ce veți deschide pachetul, și, cine știe, poate veți avea parte de dragoste la prima vedere. Dacă, din păcate, cartea aflată în pachet ați citit-o deja, veți primi un alt pachet.

Ideea „întâlnirii pe nevăzute” cu o carte în luna în care se celebrează Valentine`s Day (14 februarie) și Dragobetele (24 februarie) urmează să fie pusă în practică și cu alte ocazii.

Angela Stan, șef serviciu Relații cu Publicul la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” , spune că acest proiect în premieră a fost creat din dorința de a-i face pe buzoieni să își lărgească orizontul lecturilor, să încerce și cărți care nu se regăseau în mod obișnuit pe lista de lecturi: „Dorim să-i facem pe cititori să citească și altceva față de ceea ce preferă de obicei. De data aceasta însă, nu cititorul alege o carte, ci cartea își alege cititorul. Pe de altă parte, proiectul reprezintă o altă modalitate de a promova cărțile din colecțiile bibliotecii și de a încuraja lectura. Vrem să vedem ce impact are acest proiect. Am început cu cărți de dragoste pentru că este luna iubirii, apoi vom alege alte cărți, fie pe o altă tematică sau în funcție de alte criterii. Până atunci însă vă așteptăm cu drag și cărți de dragoste”.

loading...
error: Content is protected !!