vineri, 03 iulie 2020

3 Sud Est sărbătoresc şi la Buzău 20 de ani de la înfiinţare

   Este considerată una dintre cele mai longevive trupe de muzică dance din România, piesele lor reuşind să domine de-a lungul anilor toate topurile radiourilor. În plus, membrii formaţiei s-au aflat în spatele multor alte hituri, compuse pentru trupe şi artişti cunoscuţi din România. Trupa „3 Sud Est” sărbătoreşte anul acesta 20 de ani de la înfiinţare, ocazie cu care derulează un turneu naţional care luna aceasta va ajunge şi la Buzău.

   Evenimentul intitulat „Poveşti, trăiri, sentimente, emoţii” va fi găzduit de pub-ul O’Brothers, vineri, 20 ianuarie, de la ora 23,00, şi se va derula sub motto-ul „Coloana sonoră a copilăriei şi adolescenţei mele”.

   „3 Sud Est”, formată din Laurenţiu Duţă, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu, şi-a început activitatea în 1998 şi are în palmares cele mai importante premii ale industriei muzicale româneşti. Supranumiţi „Regii muzicii dance”, cei trei artişti au stabilit recorduri de vânzări în România: 800.000 de casete audio şi CD-uri vândute în toată ţara. Discul „3rei Sud Est” (1998) a fost vândut în peste 200.000 de exemplare pe casetă audio şi în 6.000 de exemplare pe CD, cifre uriaşe pentru acea perioadă, greu de atins chiar şi în prezent.

   Trupa s-a destrămat în anul 2008 şi a revenit în muzică în 2014 odată cu lansarea hitului „Emoţii”, piesa anului în România, cea mai difuzată piesă pe radio şi tv, conform MediaForest. Ulterior, au susţinut două mega-concerte la Sala Palatului (2014 şi 2015) şi numeroase concerte în ţară şi străinătate. Anul trecut, „3 Sud Est” a lansat piesa „Adio”, iar în 2015 au colaborat cu Inna pentru hitul „Mai stai”, cu peste 13 milioane de vizualizări pe YouTube. La începutul anului 2015, trupa a fost desemnată „Artistul anului”, iar hitul „Emoţii“ – „Cea mai bună piesă pop“, în cadrul premiilor Radio România. De asemenea, Mihai, Laurenţiu şi Viorel au susţinut un concert pe scena Sălii Palatului, unde au sărbătorit Ziua Femeii, cu o nouă formulă, cu band live, dansatori şi backing vocals.

   La 20 de ani de la înfiinţare, „3 Sud Est” a lansat o nouă piesă de success. „Cine eşti” este o poezia vizuală despre înstrăinare şi dor, transpusă prin rătăcire în noapte, pe străzile luminate, videoclipul fiind regizat de către Dan Petcan. Single-ul „Cine eşti“ este compus de către Laurenţiu Duţă şi Alex Pelin, iar versurile sunt scrise de către Laurenţiu Duţă, Alex Pelin, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu.

 

loading...
error: Content is protected !!