Economic

3 lucruri de verificat înainte de a cumpăra o asigurare auto

Înainte de a cumpăra o asigurare auto, este important să acorzi atenție mai multor factori pentru a te proteja corespunzător, în cazul unor situații neplăcute. Trebuie să alegi cea mai potrivită și mai accesibilă poliță pentru nevoile tale. În plus, există diferențe mari între tarifele RCA în funcție de localitatea de domiciliu și de vârsta posesorului mașinii. La toate acestea adăugăm acoperirile suplimentare oferite prin asigurarea Carte Verde. Pare complicat, dar cu puțină atenție și ajutor din partea unui broker lucrurile se pot rezolva în favoarea ta.

1. Identificarea asigurării auto potrivite nevoilor

Asigurarea de răspundere civilă auto sau RCA este obligatorie pentru orice vehicul care circulă pe drumurile publice. Scopul ei este de a despăgubi persoanele prejudiciate pe fondul producerii unui accident al cărui vinovat este proprietarul mașinii pentru care a fost emis documentul.

Pentru a identifica asigurarea auto potrivită nevoilor, trebuie să iei în considerare factori precum valoarea mașinii, cât de des o folosești, condițiile de drum pe care le întâlnești de obicei și dacă ai sau nu nevoie de o acoperire extinsă. Analiza nevoilor tale te va ajuta să determini nivelul de acoperire necesar.

Care este următorul pas? Este important să te informezi cu privire la diferitele opțiuni de asigurare auto oferite de furnizori diferiți. Compară caracteristicile, beneficiile și costurile fiecărei opțiuni în parte pentru a identifica cea mai potrivită asigurare pentru tine. Asigură-ți vehiculul cu asigurarea de răspundere civilă auto adecvată pentru a beneficia de sfaturi și recomandări personalizate, adecvate realității. Un broker de asigurări poate fi un aliat de nădejde în acest proces. Poți solicita o consultanță de specialitate pentru a clarifica orice nelămuriri sau pentru a obține informații suplimentare despre asigurările auto disponibile pe piață.

2. Care sunt beneficiile asigurării auto?

Otto Broker oferă o gamă largă de opțiuni de asigurare, care pot fi personalizate în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client. Aceasta înseamnă că poți alege nivelul de acoperire care ți se potrivește cel mai bine, precum și termenul de asigurare. Ai același preț pentru asigurarea auto online, la asigurator și la broker, așadar poți alege orice variantă te avantajează.

La toate acestea trebuie să adăugăm faptul că ai acces la oferte de la toți asiguratorii români care emit polițe RCA, zilnic, în intervalul orar 09.00 – 21.00 și poți suna când ai nevoie pentru consiliere gratuită.

Un alt beneficiu major al acestei asigurări este serviciul său de asistență rapidă. Există varianta despăgubirii pentru șofer sau tractarea autoturismului. Cu alte cuvinte, pe lângă polița RCA, poți fi despăgubit și tu, ca șofer, prin achiziționarea unei polițe de accident sau poți beneficia de Asistență Rutieră, în cazul unui eveniment în trafic. Acesta este un avantaj important, deoarece permite rezolvarea rapidă a oricăror probleme și minimizarea oricăror potențiale inconveniente.

Înainte ca polița de asigurare auto încheiată să expire, brokerul te va anunța pentru a demara procedurile necesare încheierii uneia noi. Dacă îți vinzi mașina între timp, poți primi banii înapoi. În momentul în care îți cumperi o altă mașină beneficiezi de tot istoricul tău la RCA, iar brokerul te va ajuta să-ți transferi clasa de bonus pe noua mașină, astfel încât să beneficiezi de reduceri la prima de asigurare. Acest aspect este important deoarece îți permite să profiți de avantajele obținute în urma unui istoric bun.

3. Ce acoperă asigurarea auto?

Asigurarea auto acoperă daunele provocate terților în cazul unui accident de mașină. Indiferent dacă ești singurul vinovat sau există o culpă comună, această asigurare te scutește de cheltuieli. Prin polița RCA, ești exonerat de la plata daunelor cauzate persoanelor și vehiculelor, pentru tractare în urma accidentului sau pentru alte pagube materiale produse în eveniment.

Asiguratorul preia această responsabilitate, având limite de despăgubire prestabilite. Astfel, pentru vătămările corporale și în caz de deces, limita de despăgubire este de 6.070.000 de euro, iar pentru pagubele materiale, limitele de despăgubire sunt de 1.220.000 de euro.

Înainte de a cumpăra asigurarea auto, este întotdeauna o idee bună să consulți mai multe oferte, să obții cotații și să discuți cu un broker de asigurări pentru a găsi cea mai bună ofertă pentru tine și mașina ta. Pentru că există detalii despre RCA la care nu te-ai gândit, vorbește cu brokerul despre acoperirile suplimentare pentru a fi protejat în orice situație!

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker