miercuri, 27 mai 2020

3 afaceri ce pot aduce profit intr-un mic orasel de munte

Datorita specificului zonei, afacerile din orasele de munte sunt orientate mai mult catre mediul local, izolarea si accesul dificil facandu-le mai putin competitive pe o arie mai mare. De aceea, proprietarii afacerilor din orasele de munte se concentreaza indeosebi pe targetul local.

Specificul unei afaceri incepute intr-o astfel de zona trebuie sa asigure servicii sau produse pentru un numar limitat de persoane, oferind pe plan local un bun fara competitor. Ce business ar putea avea succes intr-o zona izolata de munte, dar care sa ofere in acelasi timp si un plus de valoare pietei locale? Iata 3 idei de succes:

Casa de amanet

Atunci cand se afla intr-un impas financiar, oamenii trebuie sa stie ca pot face rost rapid de suma dorita, in cele mai sigure conditii. De aceea, casa de amanet deschide topul celor 3 idei de afaceri pe care ti le vom sugera astazi, idei ce se pliaza perfect pe specificul unei zone de munte. In loc sa mearga pana in cel mai apropiat oras, locuitorii din acea zona pot apela rapid la un amanet pentru telefoane, un curs valutar foarte bun, sau la un transfer de bani sigur pentru cineva drag. Cu cat serviciile sunt mai diversificate, cu atat casa de amanet va avea mai mult succes: amanet auto, amanet pentru aur si argint, amanet pentru telefoane si laptopuri, oferta trebuie sa puna la dispozitia clientilor un serviciu construit pe flexibilitate, lichiditate si disponibilitate.

Pensiune

Cele mai frumoase zone de munte din Romania atrag turistii ca un magnet, oameni veniti aici atat din tara, cat si din strainatate. De aceea, turismul poate fi o sursa de venit incredibila pentru proprietarii de pensiuni, iar serviciile pe care acestia le ofera celor care le trec pragul trebuie sa fie extraordinare. Pentru a incepe de la 0 o astfel de afacere, trebuie sa iti faci un plan bine pus la punct, incepand cu zona in care vrei sa te dezvolti, suprafata de pamant cumparata si terminand cu proiectarea casei.

Tine cont de faptul ca aceasta afacere functioneaza incredibil de bine pe sistemul “din vorba in vorba”, insa nici internetul nu este o unealta pe care sa o ignori, mai ales atunci cand vorbim de un loc izolat, dintr-o zona de munte.

Reconditionarea caselor vechi

O afacere foarte buna pe care o poti incepe in zonele rurale de munte si de pe urma careia poti scoate un profit frumos este reconditionarea caselor taranesti, locatii datand din a doua jumatate a secolului IXX si prima jumatate a secolului XX. Ideea de la care un astfel de business pleaca este ca din ce in ce mai multi turisti vor sa se bucure cu adevarat de o cazare unica, insa vor in acelasi timp sa se bucure de confort si conditii de 5 stele.

Chiar daca de afara o astfel de locatie pare o simpla casa taraneasca, inauntru, tehnologia de ultima generatie si mobila facuta la comanda creeaza un echilibru perfect intre arhaic si nou.

Zona de munte este extrem de favorabila pentru dezvoltarea unui anumit segment de business, de aceea, iti poti face rapid o clientela generoasa, daca stii ce afacere sa incepi. Inainte sa demarezi un proiect din fonduri proprii, arunca o privire si peste programele europene de finantare a afacerilor din mediul rural, pentru ca exista o multime de oportunitati de care trebuie sa profiti.

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!