ActualitateEducație

3.150 elevi buzoieni, la proba de Limba română a Evaluării Naționale

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a – Limba și literatura română, sesiunea 2024.  În centrele de examen din județul Buzău, potrivit unei informări transmise de inspector școlar general adjunct, Daniela Lăptoiu, preşedinte al Comisiei Judeţene de Evaluare națională la clasa a VIII-a an școlar 2023-2024,  au fost prezenți 3.150 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 215 de candidați și nu au  fost cazuri de candidați eliminați din examen.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iunie 2024, până la ora 14.00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face, ca și în anii anteriori,  anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro,  cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri anonimizare care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

 

 

 

 

Articole similare