Actualitate

Plutonierul major Sorin Stancu, unul dintre #HumansOf112

Astăzi, 11 februarie, în Europa este marcată anual Ziua numărului unic de urgenţă 112, dată instituită în anul 2009 şi dedicată creşterii gradului de conştientizare la nivel comunitar a importanţei acestui serviciu destinat cetăţenilor, un serviciu pentru toate situațiile de urgență, precum incendii, accidente, prim-ajutor medical, salvare persoane și animale, inundații.

Plutonierul major Sorin Stancu din cadrul ISU Buzău este unul dintre #HumansOf112, adică face parte din echipa de salvatori, acei minunați oameni, eroi în uniformă, care, după primirea apelului de urgență al persoanelor aflate în suferință, merg să acționeze pentru salvarea acestora.

Sorin Stancu este unul din cei mai experimentați membri ai echipei de căutare-salvare cu multiple calificări: alpinist de intervenție (clasa a III-a), conducător ambarcațiune în zone fără regim de navigație și pe râuri navigabile, conducător barcă pneumatică și membru echipă deblocare-salvare.
A participat la numeroase intervenții pentru salvarea persoanelor aflate în pericol de înec, rămase blocate la înălțime sau în diferite spații, precum și pentru salvarea animalelor aflate în medii ostile vieții.

Rezultatele activității sale au fost recompensate prin acordarea distincției de „Salvator de onoare al județului Buzău” în anii 2013, 2015 și 2018, prin înaintarea în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim în anul 2014 și prin acordarea Emblemei de merit „Acțiuni umanitare” cls a III-a în anul 2017.
Astăzi, acest salvator ține să amintească tuturor faptul că „în situații de urgență, fiecare secundă contează, iar pentru alertarea serviciilor de intervenție rapidă – Pompieri, Ambulanță, Poliție și Jandarmerie – apelarea numărului unic de urgență #112 este cea mai eficientă cale”.

El mai spune că „oportunitatea de a salva vieți nu o întâlnești în fiecare zi sau la orice pas”  îl motivează în ceea ce face. De fiecare dată când își așează echipamentul de intervenție se gândește la ce provocări îi rezervă noua tură de serviciu. Echipa din care face parte, modul de lucru alături de colegi și comunicarea cu aceștia îl fac să treacă peste toate obstacolele profesionale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker