Sport

2022, anul promovărilor în sportul buzoian? Ce așteptăm de la Gloria, HC Buzău, FC Buzău și Metalul în noul an

2021 a fost un an care a afectat din nou sportul, marea spaimă reprezentând-o pericolul de a fi pus din nou la colț de temutul virus. A mers însă înainte, chiar dacă, pentru o bună perioadă, fără cel căruia i se adresează: publicul. Dincolo de pericole, traume, infectări sau meciuri amânate, sportul a mers înainte, iar rezultatele n-au dezamăgit, cele mai importante echipe din sportul buzoian anunțând un 2022 care poate aduce promovări, participări în cupe europene ori confirmarea prezenței în eșalonul de elită. Să nu uităm, 2021 a fost anul fetelor de la Gloria Buzău, care au câștigat Cupa și Supercupa României la handbal. Fără a exclude o sumedenie de factori – vorbim, totuși, de imprevizibilul atât de prezent în sport – cam acestea ar fi așteptările, pentru anul care stă să înceapă, în privința celor mai representative echipe din sportul buzoian:

 GLORIA BUZĂU (handbal feminin)

Fetele de la Gloria au încheiat anul pe locul 6 în Liga Națională, la 3 puncte de podium și la 8 de lidera Rapid București, după disputarea a 9 etape, până la întreruperea campionatului pentru Campionatul Mondial din Spania. Dacă despre titlu nu se poate vorbi încă, un nou parcurs remarcabil în Cupa României și o nouă prezență în cupele europene sunt obiective realiste pentru fetele lui Aurelian Roșca în 2022.

HC BUZĂU (handbal masculin)

Băieții de la handbal vor avea parte de o primăvară plină de emoții. Doar locul 10 după 15 etape, adică un tur și primele două etape din retur, la un singur punct distanță de locurile de baraj, HC Buzău este obligată să strângă rândurile și să urce din nou în prima jumătate a clasamentului. Cum nu mai există play-off și play-out în acest sezon, acesta este obiectivul realist al băieților lui Pero Milosevic pentru ediția în curs a Ligii Naționale.

FC BUZĂU (fotbal)

Poate doar cei mai optimiști suporteri să fi crezut într-un astfel de parcurs pentru noua echipă de fotbal a Buzăului, cea care a concesionat, în vară, locul în eșalonul secund al celor de la SCM Gloria. Locul 5 după 16 etape disputate în sezonul regulat și iminenta prezență în play-off-ul Ligii a 2-a sunt realizările pe repede înainte ale trupei pe care experimentatul Cristi Pustai a pus-o pe picioare în Crâng. Chiar dacă obiectivul promovării cuprinde o marjă de 3 ani, în play-off orice este posibil. Deci, dacă își va păstra locul în Top 6 și după ultimele trei etape din sezonul regulat, programate la primăvară, toți ochii pe FC Buzău!

METALUL BUZĂU (fotbal)

Primăvara este așteptată cu mare interes și la Metalul! După acea calificare în optimile Cupei României din urmă cu 2 ani, cea mai veche echipă din fotbalul buzoian este în fața unei alte mari provocări: play-off-ul Ligii a 3-a, un prim pas din cei doi necesari pentru promovarea în Liga a 2-a! La finalul anului, cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat, Metalul ocupă locul 3, de play-off, cu trei puncte mai mult ca locul 5, sub linie, ocupat de CSM Rm. Sărat. Primăvara se anunță teribilă, din cele trei meciuri rămase din sezonul regulat, două sunt cu CSM Focșani și Oțelul Galați, adică exact echipele de deasupra ei. Vali Stan și Patrick Benga sunt garanții suficiente că lupta se va duce până la capăt, deci pariați pe Metalul!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker