vineri, 22 ianuarie 2021

15 centre noi la Buzău pentru etapa a treia de vaccinare

15 noi centre de vaccinare vor fi funcționale în județul Buzău pentru cea de-a treia etapă a campaniei, anunță coordonatorul centrului de vaccinare, prefectul Adina Moiseanu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au efectuat vineri dimineață o serie de verificări în vederea avizării funcţionării centrelor de vaccinare, bineînțeles a celor care respectă condiţiile prevăzute în acest sens. Aceste verificări sunt necesare tocmai pentru că majoritatea centrelor vor funcționa în spații care au avut până acum o altă utilitate, astfel că va fi nevoie de documente pentru schimbarea destinației acestora.

Joi seară, la sediul Prefecturii Buzău a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții IPJ, IJJ, ISU, MApN și DSP pentru a se discuta despre buna organizare a noilor centre care primesc avizul Direcției de Sănătate Publică.

„Împreună am clarificat ultimele detalii pentru funcționarea centrelor ca urmare a verificărilor colegilor de la Direcția de Sănătate Publică Buzău efectuate în cele 15 unități de vaccinare distribuite la nivelul județului astfel: cinci în municipiul Buzău și câte o unitate de vaccinare în localitățile Râmnicu Sărat, Pogoanele, Nehoiu, Pătârlagele, Vadu Pașii, Vernești, Berca, Pârscov, Smeeni, Merei”, mai transmite prefectul Adina Moiseanu.

Dintre centrele propuse inițaial doar cel din Mărăcineni nu s-a calificat din punct de vedere al condițiilor solicitate de Direcția de Sănătate Publică.

Echipa de la DSP a fost la aceste centre și a făcut verificări. S-a constatat că  aceste centre au căldură, apă curentă, toate utilitățile, dar respectă și condițiile  privind circuitul într-un singur sens, flux unidirecțional, fără intersectare, în zonele: punct de intrare, zona de recepție, zona de vaccinare, zona post vaccinare și ieșirea. Acestea sunt în regulă. Rămâne să se realizeze și partea de dotare cu scaune, birou, imprimantă, un pat etc. Suntem în grafic cu toate. S-a anunțat că se va reglementa prin Ordonanță de urgență și finanțarea,  astfel încât reprezentanții UAT-urilor să asigure ceea ce mai  este necesar  în dotarea acestor centre”, a explicat coordonatorul centrului de vaccinare, prefectul Adina Moiseanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!