luni, 01 iunie 2020

„10 Year Challenge” / Cum arătau vedetele buzoiene în copilărie (III)

În ultima parte a articolului dedicat evoluției vedetelor buzoiene, din copilărie și până în prezent, vă prezentăm astăzi ­ima­gini inedite cu solista Lucia Dumitrescu și actorii Vlad Drăgulin și Vasile Calofir.

Noua provocare lansată recent pe Facebook, „10 Year Challenge”, a ajuns virală, stârnind reacții dintre cele mai diverse. De la postările cu politicieni, până la cele cu celebrități naționale și chiar de la ­Ho­llywood, utilizatorii Facebook au pro­fitat de ocazie și s-au amuzat sau îngrijorat în legătură cu evoluția celor pe care îi admiră astăzi în spectacole, pe marile ecrane sau pe scena politică. Și multe dintre vedetele buzoiene au sufe­rit schimbări de look, așa cum reiese din fotografiile prezentate, acum sau cu alte ocazii pe paginile lor de socializare. Pentru alte vedete buzoiene, imaginile din copilărie demonstrează că și-au construit cariera încă de la vârsta grădiniței sau a claselor din școala primară.

Lucia Dumitrescu
Considerată una dintre vocile de aur ale Buzăului, Lucia a adunat în copilărie numeroase premii la festivalurile muzicale din țară. În imaginea de arhivă, realizată în 2001, o regăsim pe artista care astăzi are 28 de ani în ipostaza care i-a adus celebritatea în copilărie. Este vorba des­pre participarea la emisiunea Ploaia Stelețelor de la TVR, unde a imitat-o pe Whitney Houston, interpretând piesa “I will aways love you”.
De atunci, buzoianca a obținut numeroase premii la festivaluri naționale și internaționale importante, cum ar fi Mamaia (trofeul, premiul I), Eurovision, Festivalul Național Aurelian Andreescu etc. Are numeroase apariții radio/TV și în diferite publicații muzicale. A prezentat numeroase emisiuni de copii la Radio România Cultural în colaborare cu Daniel Horhocea. A făcut parte din orchestra emisiunii „O la la” de la Pro TV. De asemenea, Lucia Dumitrescu a făcut parte din echipa care s-a deplasat la Moscova pentru a reprezenta România în 2009 la concursul Eurovision. Ea a fost selectată pentru a face backing vocals la piesa The Balkan Girls interpretată de Elena Gheorghe. În anul 2010 s-a calificat în finala Selecției Naționale cu piesa ,,See You in Heaven, Michael”. Din anul 2010 prezintă emisiunea Top Românesc, difuzată la Radio România Actualități, alături de Titus Andrei, și a fost solista trupelor Blue Motors, Cardinal Show Orchestra, Trupa Arena.  Acum cântă cu trupa Salamandra, împreună cu care a deschis concertului Scorpions în 2018, iar ultima piesă a sa “Pân’ la soare” are până acum peste 27.000 de vizualizări.
Lucia a  absolvit Fa­cultea de Psihologie și Științele Educației, Masterul de „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului, familiei” din cadrul Universității din București Fa­cultatea de Muzică și Colegiul Național „Iulia Hasdeu” din București.

 

Vlad Drăgulin
Actorul buzoian în vârstă de 28 de ani, cunoscut după rolurile din serialul „În puii mei”, a postat pe pagina de Facebook o poză din copilărie. Interesant este că Vlad a ales să pună față în față imaginea sa de astăzi cu cea a puștiului de acum mulți ani, elementul comun fiind același tricou pe care buzoianul îl poartă în ambele fotografii. Mesajul de pe tricou este cum nu se poate mai potrivit: „Don’t say goodbye”.
Absolvent al Liceului de Arte din Buzău, Vlad este cunoscut pentru rolurile în care i-a imitat pe Nicolae Guță și Nelson Mondialu’ în sitcomul românesc „În puii mei” și, mai nou, pe Malone în serialul „Băieți de oraș”, difuzat de Antena 1.
„Pentru mine <În puii mei!> se confundă cu debutul meu ca actor de televiziune. A fost o bornă foarte importantă. Eram la începutul anului trei, aveam douăzeci și unu de ani abia împliniți; eram foarte crud. În mod clar, experiența aceasta mi-a modelat personalitatea artistică, dar și umană, m-a profesionalizat, am dobândit rigurozitate și am învățat să fiu eficient în timpul scurt de repetiții pe care l-am avut la dispoziție”, spune actorul Vlad Drăgulin.
Buzoianul plănuia, în adolescența petrecută la Buzău, să devină avocat, asociind ideea de actorie cu lipsa de bani. „În clasa a 12-a am început pregătirea pentru Facultatea de Drept, trebuia să învăț pe rupte economie și grama­tică. M-am pregătit cu cei mai buni profesori, apoi am învățat cu tata care este economist. Din păcate, am picat admiterea (…) Tata nu a vrut să mă lase la o școală unde <să tocesc> patru ani și m-a îndreptat spre liceul de teatru Margareta Sterian. În clasa a 11-a a venit la noi, la Buzău, profesorul Cătălin Naum de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. Își propusese să facă un spectacol cu elevii, iar un coleg a insistat să mergem împreună. Surpriză, din 90 de cursanți, eu am fost unul dintre cei păstrați. După doar câteva repetiții, profesorul Naum le-a spus părinților mei că trebuie neapărat să mă mut la un liceu în București. <O să devină un mare actor, aveți aur în casă> tot spunea profesorul Naum. Ai mei au dat din cap neîncre­zători…”, a mai  povestit Vlad.
Astăzi Drăgulin prezin­tă, alături de Mihai Bendeac, emisiunea X Factor, este absolvent al UNATC și are la activ mai multe colaborări cu Teatrul „George Ciprian” din Buzău, Godot Café-Teatru, Teatrul Mignon, Teatrul de Comedie și Teatrul Național din București.

 

Vasile Calofir
Supranumit actorul „cu peste 1.000 de fețe”, Calofir  a avut o adolescență tare „ocupată”,  marcată de pasiunea pentru, piese de teatru și serbări școlare. Mama lui povestea, în cadrul unui interviu, că el mergea la toate competițiile de la școală, lua multe diplome, era implicat în orice propunere a doamnei educatoare sau învățătoare. Pozele din copilărie îl regăsesc cu o ­ati­tudinea boemă, ușor sfioasă, dar mereu „la patru ace”.
Vasile a urmat cursurile Universității Națio­nale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, la început sub îndrumarea profesorului Dem Rădulescu. Buzoianul, născut la Vadu Pașii, care astăzi apare în distribuția a numeroase piese de teatru și emisiuni tv, a plecat de acasă la 21 de ani, după ce picase concursul pentru postul de paznic al Spitalului Județean Buzău. A ajuns în București hotărât să devină actor, având la el doar un tricou, ceva pâine și caș, toate puse într-o geantă, dar s-a oprit pentru patru luni în Gara de Nord. Oamenii străzii i-au devenit prieteni, iar peroanele casă. Vasile s-a spălat la cișmea, a muncit ca zugrav și a cărat bagajele călătorilor de fiecare dată când a fost solicitat. Așa a arătat începutul călătoriei lui spre idealul pentru care pornise la drum.
În 2016, Calofir conducea o mașină în valoare de 50.000 euro și locuia într-un complex rezidențial din Colentina, în care un apartament cu 3 camere pornește de la 90.000 de euro.

loading...
error: Content is protected !!