luni, 01 iunie 2020

„10 Year Challenge” / Cum arătau vedetele buzoiene în copilărie (II)

După ce în numărul trecut al cotidianului OPINIA v-am prezentat fotografii din copilăria Dorei Gaitanovici, Adinei Răducan, Biancăi Purcărea și a lui Adrian Fetecău, continuăm astăzi cu alte trei vedete buzoiene. Este vorba despre Andreea Runceanu, Patricia Cimpoiașu (ambele membre ale trupei Amadues) și Doinița Ioniță, adolescenta care a uimit cu vocea ei o țară întreagă la concursul X Factor.

Noua provocare lansa­tă recent pe Facebook, „10 Year Challenge”, a ajuns virală, stârnind reacții dintre cele mai diverse. De la postările cu politicieni, până la cele cu celebrități naționale și chiar de la Hollywood, utilizatorii Facebook au pro­fitat de ocazie și s-au amuzat sau îngrijorat în legătură cu evoluția celor pe care îi admiră astăzi în spectacole, pe marile ecrane sau pe scena politică.

Și multe dintre vedetele buzoiene au suferit schimbări de look, așa cum reiese din fotografiile prezentate, acum sau cu alte ocazii pe paginile lor de socializare. Pentru alte vedete buzoiene, imaginile din copilărie demonstrează că și-au construit cariera încă de la vârsta grădiniței sau a claselor din școala primară.

Andreea Runceanu
A crescut într-o familie în care muzica a fost baza. Verișoara celebrei Mihaela Runceanu și sora lui Xenti Runceanu, Andreea Runcea­nu a evoluat pas cu pas, urmând cursurile Liceului de Artă de la Buzău și continuând la Liceul „George Enescu” București. Buzoianca a studiat vioara și, pianul, iar în anul 2000 a fondat trupa Amadeus, una dintre cele mai longevive și mai apreciate proiecte mu­zicale de calitate din România. Cvartetul Amadeus are pe canalul de Youtube peste 1 miliard de vizualizări, reușind până acum să concerteze la evenimente internaționale de ținută: Gala Casei de Modă DIOR de la Monte Carlo, în fața preșe­dintelui Vladimir Putin (cu ocazia aniversării a 75 de ani a președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazar­bayev), la petreceri exclusiviste în Dubai, la Bollywood, în duet cu Alessandro Safina sau pe aceeași scenă cu Richard Clayderman.
În fotografia de arhivă, Andreea apare cântând la vioară. „Aloo, acolo, în spate… Sunteți atenți la mine cum cânt Ciuleandra sau nu?!”, este mesajul care însoțește imaginea pe ­pa­gina artistei de Instagram. Andreea a început studiul viorii la 7 ani, iar în clasa a IX-a și a X-a a luat premiul I la Olimpiada pentru Teoria Muzicii.

 

Patricia Cimpoiașu
Cea de a doua buzoiancă din trupa Amadeus s-a alăturat cvartetului în 2007, înlocuind-o pe Alina Dinică, după ce aceasta a ales să își conti­nue ­studii­le muzicale la Academia de Muzică din Milano, Italia. Patricia se afla, la acea dată, în ultimul an la Liceul de muzică „George Enescu” din București.
Patricia cântă la violoncel și iubește sportul și animalele. Deseori, buzoianca vorbește despre casa bunicilor, pe care o are la Mânzălești, și unde vine să facă echitație. „Casele din Plavățu au peste 120 de ani. Părinții mei le-au consolidat și le-au salvat. Cu același spirit autentic au adunat toate valorile timpului în gospodăria noastră. Vacanțele de vară ni le petreceam aici, departe de părinți, de asfalt și de gumele Turbo. Ne purta mamaie pe toate coclaurile și ne învăța tot felul de lucruri interesante. (…) Era panică atunci când ne punea să reglăm televizorul de la cele trei butoane/rotițe… Mergea foarte greu fiind televizor vechi, cu lămpi. Abia prindea TVR-ul, unde ne uitam ziua la Telenciclopedia, iar seara la spectacole de muzică populară. Sunt amintirile pe care nu le voi uita niciodată și le voi împărtăși, la rândul meu, copiilor și nepoților mei”, a declarat Patricia Cimpoiașu.
Imaginea de arhivă din copilăria vedetei a fost postată de Patricia cu ocazia zilei de naștere a mamei sale.

 

Doinița Ioniță
Originară din Râmnicu Sărat, Doinița Ioniță are un portofoliu impresionant și o ambiție capabilă să zdruncine munții. Tânăra artistă a ve­nit anul trecut la X Factor hotărâtă să câștige, pentru ca apoi să-și urmeze visul de a cânta pe Broadway.
Deși are doar 15 ani, Doinița Ioniță are deja un CV interesant: în 2015 a câștigat cea de-a opta ediție a show-ului „Next Star” de la Antena 1, în 2017 a ajuns până în semifinala concursului „Românii au Talent”, a fost singura româncă invitată să cânte în recital la Festivalul de Film de la Cannes și a cântat  la Săptămâna Modei de la Paris. Pe parcursul competiției X Factor, unde l-a avut antrenor pe Ștefan Bănică, a fost numită „un fenomen” și comparată cu Aura Urziceanu și chiar cu Mariah Carey, pentru că vocea ei este capabilă să ducă patru octave.
Luna trecută, Doinița a acceptat provocarea „10 Year Challenge” și a postat pe pagina de Facebook o ­ima­gine de când avea cinci ani, în comparație cu o alta surprinsă anul acesta, în același loc.

loading...
error: Content is protected !!