Sâmbătă, timp de 12 ore, zona centrală a municipiului Buzău va rămâne fără apă, din cauza unei intervenții pe care Compania de Apă trebuie să o efectueze în urma agravării unor probleme la rețeaua de alimentare din zona Tribunalului.

Conform unui comunicat de presă al operatorului de apă și canalizare, „în luna decembrie 2018 s-au agravat o serie de probleme la rețeaua de alimentare cu apă din zona Tribunalului. Aceste pro­­ble­me au fost ținute sub control pentru a nu crea disconfort în perioada Săr­bătorilor de Iarnă. În acest moment, suntem însă ne­voiți să intervenim pentru rezolvarea lor! Intervenția este programată sâmbătă, 2 martie 2019, în intervalul 7,30-19,30 și vor fi afectate blocurile ­ali­mentate din PT 21 – Hasdeu (1, 2, 3, 4, 15, B3, Avicola, 3A, 3B, 3C, 1A, 1B), casele de pe străzile Tunel și Ostrovului și urmă­toarele instituții și agenți economici: Liceul de Arte, Colegiul Economic, gră­di­nițele de pe străzile Bistriței și T. Vladimirescu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Poșta veche, Piața B ‘90, Piața Centrală și Restaurantul Dealul Zorilor”.

Conform sursei citate, începând de vineri, 1 martie, după ora 14,00, se vor efectua lucrări pregătitoare – decopertare parțială, ­ve­rificare stare cămine etc. – în zonele respective, traficul auto fiind limitat, sub coordonarea Poliției.

„Facem toate eforturile pentru a limita creșterea turbidității apei în zonele afectate, dar, deoarece prin blocarea vanelor de sens pe câteva circuite apa va circula în sens invers, riscul de apariție a turbidității nu poate fi eliminat. Vă ­asi­gurăm însă că vom monitoriza strict perioada în care apa va avea turbiditate și vom opera reduceri la facturi conform formulelor legale de calcul. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, precizează Compania de Apă.

DISTRIBUIȚI
loading...