• Spectacolele „Cocoşelul neascultător” şi „Farse medievale” se vor juca, sâmbătă şi duminică, pe scena Teatrului „G. Ciprian“

   Cei mici şi chiar cei mari sunt aşteptaţi la teatru sâmbătă, de la ora 11,00, la piesa „Cocoşelul neascultător”, scrisă în urmă cu aproape o jumătate de secol de celebrul Ion Lucian.  Piesa a fost montată cu succes în numeroase teatre, atât în ţară, cât şi peste hotare – la Paris, Caen, Rennes (Franţa), Montreal (Canada), Bruxelles (Belgia) sau Osaka (Japonia) – cunoscând mai multe versiuni, cu distribuţii diferite. Ea se joacă încă la Teatrul Excelsior de la înfiinţarea acestei instituţii (aprilie 1990) şi este cel mai longeviv titlu din repertoriu.

   Pentru cei ce sunt curioşi în privinţa subiectului,  trebuie să ştie că spectacolul urmăreşte povestea a trei prieteni – Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul-, pe măsură ce se confruntă cu uneltirile Vulpoiului. Deşi este avertizat de lăcomia acestuia, când rămâne singur, Cocoşelul uită sfaturile prietenilor săi şi îi cade în capcana Vulpoiului. Ursuleţul şi Motănelul, împreună cu celelalte personaje, pornesc în ajutorul Cocoşelului, zădărnicind în final planul de răzbunare al Vulpoiului. Spectacolul ilustrează atât pericolul la care sunt supuşi cei care se lasă pradă propriilor slăbiciuni, cât şi puterea iertării şi a prieteniei de a transforma obstacolele în lecţii despre responsabilitatea fiecăruia pentru faptele sale; deci, garantat cei mici vor avea de învăţat, alături de cei mari, din păţania Cocoşelului.

Ştefan Pavel, buzoianul din serialele „Ai noştri” şi „În puii mei“

     Iar dacă pentru duminică nu v-aţi făcut încă planuri, trebui să ştiţi că de la ora 19,00, tot la teatrul „G. Ciprian”, se va juca piesa „Farse medievale”, în regia buzoianului Vlad Trifaş. Patru actori, patru farse, multe personaje şi cele mai neobişnuite situaţii de viaţă. Un spectacol în care nu există al patrulea perete, ­pu­blicul fiind luat drept martor la tot ce se întâmplă, spectacolul funcţio­nând după vechile reguli ale teatrului comic ambulant. Din distribuţia spectacolului fac parte Lucian Ionescu, Iulia Dinu, Cosmin Teodor Pană şi buzoianul Ştefan Pavel, cunoscut publicului pentru rolurile din serialele „În puii mei”, „Ai noştri” şi deţinător ar premiului pentru „cel mai bun rol masculin” la Festivalul VedeTeatru 2012.

Este de neratat, clar! Vă aşteptăm la teatru!

DISTRIBUIȚI