Un thriller psihologic de o extraordinară încărcătură emoţională, cu fiul Maiei Morgenstern, Aaron Istodor, şi cu Alexandra Ioniţă. Aşa poate fi descris pe scurt spectacolul „Voyeur”, de Gardner McKay, ce se va juca la sala Consiliului Judeţean, pe 18 iunie, de la ora 20,00. Regia spectacolului aparţine lui Claudiu Istodor, tatăl lui Aaron şi fostul soţ al Maiei Morgenstern.

„Voyeur” este un spectacol despre putere şi despre capacitatea noastră de a crede în ceea ce ne dorim să vedem. Thriller psihologic dinamic, nu lipsit de umor negru care stârneşte hohote de râs în ciuda temei dramatice, piesa nu lasă spectatorul să se aşeze confortabil într-o situaţie prea mult timp ci, dimpotrivă, schimbă permanent datele jocului. Premisele piesei sunt răsturnate complet până la final, iar valorile absolute devin discutabile şi relative.

Cei doi protagonişti spun povestea unui psihopat care hărţuieşte femei şi care, departe de a le agresa fizic, reuşeşte să le ţină sub o continuă teroare, într-un joc al minţii care forţează toate graniţele. Maude, medicul psihiatru (Alexandra Ioniţă), este exemplul clar că, cel mai adesea, ne lăsăm influenţaţi de roluri sociale, iar Peter (Tudor Aaron Istodor), se pricepe cu desăvârşire să mimeze sentimente autentice, să pozeze pe rând ca voyeur, actor, victimă, amorez ş.a.m.d., jucându-se cu mintea medicului, ţinând discursuri carismatice, făcând-o în repetate rânduri să nege realitatea.

Nepăsarea este o crimă  

„Piesa aceasta este despre vasta noastră abilitate de a ne manipula unii pe ceilalţi. Despre darul nostru minunat de a minţi. Este despre puterea oribilă a carismei noastre. Este despre capacitatea noastră de a crede în orice adevăr, în forma în care ni se potriveşte. Este despre puterea noastră imediată de a ierta; nevoia noastră de a merge mai departe. Este despre compromis, despre dorinţa noastră de a ajunge în pat cu călăul. Este despre nelegiuirea noastră morală; pierderea instinctelor şi credinţelor noastre. Este despre capacitatea noastră de a asimila oroarea, faptul că o crimă este o crimă doar dacă ni se întâmplă nouă; nimic altceva nu ne mânie. Este despre crimele noastre oribile pe care le comitem atunci când, prin nepăsare, întoarcem ­pa­gina şi mergem mai departe”, mărturiseşte autorul piesei, Gardner McKey.

Nu în ultimul rând, merită să vedeţi „Voyeur” şi pentru că rolul i-a adus lui Aaron Istodor „Premiul pentru interpretare masculină” la Undercloud – Festival de Teatru Independent. Din palmaresul actorului mai face parte şi premiul “pentru versatilitate şi naturaleţe”, obţinut în 2017 la Festivalul de Film de la Berlin.

Preţurile biletelor la spectacolul de la Buzău sunt: 60 lei (categoria I), 50 lei (categoria II) şi 25 lei (pentru elevi). Pentru bilete şi rezervări sunaţi la telefon 0723.429.264. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

DISTRIBUIȚI
loading...