27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:32 AM

Politic

Votul de azi asupra organigramei Poliției Locale, hârtia de turnesol pentru liberalii buzoieni

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.05.2017, 00:00
1341

    Aleșii municipali sunt che­mați, astăzi, să voteze, la șe­dința extraordinară a Consiliu­lui Local, organigrama Poliției Locale, instituție de interes public nou-înființată, cu perso­nalitate juridică separată de cea a Primăriei. De fapt, pro­iectul de hotărâre se află la a doua strigare, după ce, la șe­­din­­ța ordinară a deliberativului municipal de la finele lunii trecute, a fost înregistrată o premieră în istoria Consiliului Local, respectiv un vot nedecis, 11 „pentru“ și 11 „împo­trivă“, situație creată prin absența, la prima parte a ședin­ței, a unui consilier liberal. Situația respectivă a fost posibilă după au votat împotriva proiectului de hotărâre, în mod previzibil, de altfel, re­prezentanții Partidului Mișca­rea Populară, Partidului Social Românesc și independentul Constantin Ionescu, cărora li s-au adăugat consilierii Parti­dului Național Liberal pre­zenți în sală; mai mult, res­pectiva situația a fost posibilă și în urma unei „defecțiuni“ din interirul coaliției PSD-ALDE, tot împotrivă votând social-democratul Fănică Bârlă și liberal-democratul Mihai A­lexan­dru.

   Trecând peste ineditul situației, trebuie să reamintim faptul că, în condițiile în care consilierul liberal Liviu Barbu ar fi fost prezent la vot, proiectul de hotărâre ar fi fost respins, fapt care ar fi însemnat, practic, desființarea în totalitate a Poliției Locale - adică inclusiv dispariția din schemă a celor 138 de posturi legale, dat fiind că organigrama Primăriei, care nu mai include Direcția de Poliție Locală, fusese aprobată prin vot la aceeași ședință -, situație creată, culmea!, de cei care de declară susținători ai cauzei respective.

   Este de notat faptul că votul de astăzi asupra acestui proiect de hotărâre se desfă­șoa­ră, practic, sub aceleași auspicii ca și cel de la ședința ordinară de la final de aprilie. Mai precis, deși președintele organizației ju­dețene a Parti­dului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat, imediat după vot, că va cere structu­rilor de conducere ale PSD Buzău retragerea sprijinului politic pentru Fănică Bârlă, nu a fost timpul necesar pentru o asemenea mișcare. De asemenea, și declarația liderului județean al Alianței Libera­lilor și Democraților cu privire la votul cumnatului său, consilierul local Mihai Alexandru, a fost destul de ambiguă, mai ales în condițiile în care acesta din urmă a invocat, pentru a doua oară, argumentul că ar fi fost păcălit de   colegi din Consiliu să voteze împotrivă, respectiv social-democratul Fănică Bârlă și independentul Constantin Ionescu. „Domnul consilier Mihai Alexandru nu prea le are cu politica, este nou în această breaslă. Am înțeles că ar fi fost influențat de domnii Constantin Ionescu și Fănică Bârlă, cu care e vecin. O să-l chemăm la partid pentru a-l repune pe direcția corectă. Nu cred că vor fi probleme. Dacă nu ne înțele­gem, putem lua și alte măsuri, până la retragerea sprijinului politic“, declara Cristescu.  

Cum poate înlătura Romanescu suspiciunile de „blat cu Neagu“

   Așadar, soarta proiectului de hotărâre privind noua organigramă a Poliției Locale stă, cel puțin matematic, în votul consilierilor Partidului Național Liberal. Dacă libe­ralii vor repeta figura de la ultima ședință ordinară a deli­berativului municipal, Poliția Locală va mai rămâne, o bucată de timp, fără organigramă, dar dacă reprezentanții PNL vor reveni la gânduri mai bune, proiectul va trece fără probleme, chiar în condițiile în care Bârlă va insista în atitudine, iar Alexandru va fi fraierit pentru a treia oară.

   În fapt, votul de mâine va fi o veritabilă hârtie de turnesol pentru noua conducere statutar aleasă a organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal. Adică va fi o ocazie bună pentru președintele Cristinel Romanescu - despre ca­re se spune că este cel care trasează liniile directoare ale vo­tului din consiliile local, respectiv județean - să spulbere zvonurile conform cărora ar fi „blat“ cu președintele Consi­liului Județean, Petre Emanoil Neagu, liderul de necontestat al facțiunii din PSD Buzău fidelă idealurilor fostului primar Constantin Boșcodeală, fac­țiune care se opune oricăror proiecte de dezvoltare a municipiului inițiate de actualul șef din Palatul Comunal, Constantin Toma.

 

Consiliul Județean, cimitir al elefanților din Palatul Comunal

   Indiferent de poziția sa față de liberalul Cristinel Romanescu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, se dovedește foarte grijuliu față de oamenii de încredere ai fostului primar Constantin Boșcodeală care au părăsit Palatul Comunal du­pă ce au apucat să-și demons­treze „talentul“ în fața noului șef al instituției. Astfel, Neagu a acordat „azil profesional“ fostului prefect Gabriel Baltă, care a venit la Consi­liul Județean din poziția de director executiv al Direcției Tehnice din Primărie, fostului secretar interimar din Pala­tul Comunal Bogdan Barbu, și, mai nou, fostului director exe­cutiv interimar al Direcției de Asistență Socială, Sebas­tian Ionescu, ginerele fostului viceprimar Alexandru Dunel, instalat în această poziție în scurta perioadă cât Fănică Bârlă a deținut funcția de viceprimar cu atribuții de primar.

Comentarii

Mafia (11 May, 07:53)
Petrescu

Boscodeala este șeful adevărat al lui neagu .Câinii lupi al lui boscodeala sunt la poieni în pădurea de pini.Marcel stai la bucurești ca stai bine ,băieții vegheaza ..

Raspunde
Sunt de partea lui Toma, bineînțeles, dacă mă lasă Putin! (11 May, 08:18)
Pixelu ultraș

Nu sunt emoții. Nici de-o parte, nici de cealaltă. A fost timp suficient să se tranșeze problema.

Raspunde
Primaru care minte cu nerusinare si face abuz in servici (11 May, 13:45)
Un cetatean

Domn primar care peciteste strazile si se plimba in japonia sa invete cum se planteaza " sakura " si sa invete sa faca autostrazi suspendate precum japonezi, serios ? ... uitati-va in orasu asta saracu sunt strazi care arata ca dupa al 2 razboi mondial , primaru are nush cate procese deschise iar el comenteaza mincinos pe la televizor , frumos dar am uitat ca in PSD abuzul este un pe ordinea zilei , nici fostu primar na facut purecii multi dar nici actualu care se crede pe mosia dansului , mie rusine de clasa politica urat sa minti cand un tribunal si o curte de judecata sa pronuntat intr-un fel iar dumneata faci abuz , sunt acte si multe altele care dovedesc ca minte

Raspunde
alt cetatean (11 May, 15:16)
max bengosu'

Asa zici coane,nici fostul primar n_a facut pureci 25 de ani ?Pe ce lume traiesti?TOATA LUMEA LA MUNCA, suntem o tara plina de PAZNICI,ce draqu mai pazim?Toti vor bugetari,cu hirtii obtinute pe la toate scolile particulare,problema este cam ce sti sa faci?

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker