27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:13 AM
dragaica

Politic

Votul de azi asupra organigramei Poliției Locale, hârtia de turnesol pentru liberalii buzoieni

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.05.2017, 00:00
1286

    Aleșii municipali sunt che­mați, astăzi, să voteze, la șe­dința extraordinară a Consiliu­lui Local, organigrama Poliției Locale, instituție de interes public nou-înființată, cu perso­nalitate juridică separată de cea a Primăriei. De fapt, pro­iectul de hotărâre se află la a doua strigare, după ce, la șe­­din­­ța ordinară a deliberativului municipal de la finele lunii trecute, a fost înregistrată o premieră în istoria Consiliului Local, respectiv un vot nedecis, 11 „pentru“ și 11 „împo­trivă“, situație creată prin absența, la prima parte a ședin­ței, a unui consilier liberal. Situația respectivă a fost posibilă după au votat împotriva proiectului de hotărâre, în mod previzibil, de altfel, re­prezentanții Partidului Mișca­rea Populară, Partidului Social Românesc și independentul Constantin Ionescu, cărora li s-au adăugat consilierii Parti­dului Național Liberal pre­zenți în sală; mai mult, res­pectiva situația a fost posibilă și în urma unei „defecțiuni“ din interirul coaliției PSD-ALDE, tot împotrivă votând social-democratul Fănică Bârlă și liberal-democratul Mihai A­lexan­dru.

   Trecând peste ineditul situației, trebuie să reamintim faptul că, în condițiile în care consilierul liberal Liviu Barbu ar fi fost prezent la vot, proiectul de hotărâre ar fi fost respins, fapt care ar fi însemnat, practic, desființarea în totalitate a Poliției Locale - adică inclusiv dispariția din schemă a celor 138 de posturi legale, dat fiind că organigrama Primăriei, care nu mai include Direcția de Poliție Locală, fusese aprobată prin vot la aceeași ședință -, situație creată, culmea!, de cei care de declară susținători ai cauzei respective.

   Este de notat faptul că votul de astăzi asupra acestui proiect de hotărâre se desfă­șoa­ră, practic, sub aceleași auspicii ca și cel de la ședința ordinară de la final de aprilie. Mai precis, deși președintele organizației ju­dețene a Parti­dului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat, imediat după vot, că va cere structu­rilor de conducere ale PSD Buzău retragerea sprijinului politic pentru Fănică Bârlă, nu a fost timpul necesar pentru o asemenea mișcare. De asemenea, și declarația liderului județean al Alianței Libera­lilor și Democraților cu privire la votul cumnatului său, consilierul local Mihai Alexandru, a fost destul de ambiguă, mai ales în condițiile în care acesta din urmă a invocat, pentru a doua oară, argumentul că ar fi fost păcălit de   colegi din Consiliu să voteze împotrivă, respectiv social-democratul Fănică Bârlă și independentul Constantin Ionescu. „Domnul consilier Mihai Alexandru nu prea le are cu politica, este nou în această breaslă. Am înțeles că ar fi fost influențat de domnii Constantin Ionescu și Fănică Bârlă, cu care e vecin. O să-l chemăm la partid pentru a-l repune pe direcția corectă. Nu cred că vor fi probleme. Dacă nu ne înțele­gem, putem lua și alte măsuri, până la retragerea sprijinului politic“, declara Cristescu.  

Cum poate înlătura Romanescu suspiciunile de „blat cu Neagu“

   Așadar, soarta proiectului de hotărâre privind noua organigramă a Poliției Locale stă, cel puțin matematic, în votul consilierilor Partidului Național Liberal. Dacă libe­ralii vor repeta figura de la ultima ședință ordinară a deli­berativului municipal, Poliția Locală va mai rămâne, o bucată de timp, fără organigramă, dar dacă reprezentanții PNL vor reveni la gânduri mai bune, proiectul va trece fără probleme, chiar în condițiile în care Bârlă va insista în atitudine, iar Alexandru va fi fraierit pentru a treia oară.

   În fapt, votul de mâine va fi o veritabilă hârtie de turnesol pentru noua conducere statutar aleasă a organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal. Adică va fi o ocazie bună pentru președintele Cristinel Romanescu - despre ca­re se spune că este cel care trasează liniile directoare ale vo­tului din consiliile local, respectiv județean - să spulbere zvonurile conform cărora ar fi „blat“ cu președintele Consi­liului Județean, Petre Emanoil Neagu, liderul de necontestat al facțiunii din PSD Buzău fidelă idealurilor fostului primar Constantin Boșcodeală, fac­țiune care se opune oricăror proiecte de dezvoltare a municipiului inițiate de actualul șef din Palatul Comunal, Constantin Toma.

 

Consiliul Județean, cimitir al elefanților din Palatul Comunal

   Indiferent de poziția sa față de liberalul Cristinel Romanescu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, se dovedește foarte grijuliu față de oamenii de încredere ai fostului primar Constantin Boșcodeală care au părăsit Palatul Comunal du­pă ce au apucat să-și demons­treze „talentul“ în fața noului șef al instituției. Astfel, Neagu a acordat „azil profesional“ fostului prefect Gabriel Baltă, care a venit la Consi­liul Județean din poziția de director executiv al Direcției Tehnice din Primărie, fostului secretar interimar din Pala­tul Comunal Bogdan Barbu, și, mai nou, fostului director exe­cutiv interimar al Direcției de Asistență Socială, Sebas­tian Ionescu, ginerele fostului viceprimar Alexandru Dunel, instalat în această poziție în scurta perioadă cât Fănică Bârlă a deținut funcția de viceprimar cu atribuții de primar.

Comentarii

Mafia (11 May, 07:53)
Petrescu

Boscodeala este șeful adevărat al lui neagu .Câinii lupi al lui boscodeala sunt la poieni în pădurea de pini.Marcel stai la bucurești ca stai bine ,băieții vegheaza ..

Raspunde
Sunt de partea lui Toma, bineînțeles, dacă mă lasă Putin! (11 May, 08:18)
Pixelu ultraș

Nu sunt emoții. Nici de-o parte, nici de cealaltă. A fost timp suficient să se tranșeze problema.

Raspunde
Primaru care minte cu nerusinare si face abuz in servici (11 May, 13:45)
Un cetatean

Domn primar care peciteste strazile si se plimba in japonia sa invete cum se planteaza " sakura " si sa invete sa faca autostrazi suspendate precum japonezi, serios ? ... uitati-va in orasu asta saracu sunt strazi care arata ca dupa al 2 razboi mondial , primaru are nush cate procese deschise iar el comenteaza mincinos pe la televizor , frumos dar am uitat ca in PSD abuzul este un pe ordinea zilei , nici fostu primar na facut purecii multi dar nici actualu care se crede pe mosia dansului , mie rusine de clasa politica urat sa minti cand un tribunal si o curte de judecata sa pronuntat intr-un fel iar dumneata faci abuz , sunt acte si multe altele care dovedesc ca minte

Raspunde
alt cetatean (11 May, 15:16)
max bengosu'

Asa zici coane,nici fostul primar n_a facut pureci 25 de ani ?Pe ce lume traiesti?TOATA LUMEA LA MUNCA, suntem o tara plina de PAZNICI,ce draqu mai pazim?Toti vor bugetari,cu hirtii obtinute pe la toate scolile particulare,problema este cam ce sti sa faci?

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker