27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:55 PM

Educatie

Voluntarii de la EDU-CARE și Liceul Teoretic „Al Marghiloman“ sprijină Așezământul de Bătrâni din Câmpeni

de Cristian IONESCU
Educatie  |
03.04.2017, 00:00
807

   Voluntarii de la EDU-CARE Asociația pentru Educație și Atitudine Socială Buzău, elevi la Liceul Teoretic „Al. Marghi­loman“, au pornit o campanie de ajutorare a bătrânilor de la Așezământul din Câmpeni patronat de Fundația „Sf. Sava“. „Elevii au luat lopețile și cazmalele și au urmat pașii stabi­liți de teorie în plantarea de pomi fructiferi (meri, peri și piersici) în grădina din spatele așezământului. Când i-am întrebat de ce o fac-cineva mi-a răspuns: «Trebuie să te pui în pielea celuilalt și să te gândești cum îl poți ajuta!» “, a declarat prof. Camelia Dinu de la Asociația EDU-CARE.

  După orele de curs, în data de 20 martie un număr de 18 voluntari au plantat puieții. Unii dintre ei au făcut asta pentru prima dată. Preotul din sat, Ștefan Clinciu care se îngri­jește de sufletele persoa­nelor vârstnice i-a îndrumat pe elevi.

   Tinerii voluntari  însoțiți de prof. coordonator Mariana Nicolaie de la Liceul Teoretic „Al Marghiloman“ și de prof. Camelia Dinu de la EDU-CARE au în plan să întrețină livada și sa efectueze toate lucrările necesare în anii următori, în cadrul proiectului de mediu denumit „Luna Pădurii- Nouă ne pasă!“ 

Comentarii

în condițiile actuale... (03 Apr, 07:51)
ionescu o.

În condițiile actuale când statul și-a luat mâna de pe așezămintele înființate de fundația „Sf. Sava”, acțiunea de la Liceul Marghiloman este extrem de benefică și felicit pe această cale colectivul didactic și pe elevi pentru inițiativă!!

Raspunde
" Omul sfinteste locul " (04 Apr, 16:56)
Dana T.

Felicit intreaga echipa pentru initiativa si nu numai !

Raspunde
De la suflet, la suflet... (06 Apr, 22:36)
Nicoleta Clinciu

Inițiativă demnă de toată stima.Mai rar astfel de oameni care empatizează cu semenii.Felicitari întregii echipe!

Raspunde

Stiri Agerpres

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Consumul unei cantități mici de alcool ne îmbunătățește pronunția într-o limbă străină (studiu)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:33 PM

Abuzul de alcool este, evident, nociv pentru sănătate. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat la 18 octombrie în revista Journal of Psychopharmacology.

Retro Parada Toamnei - sâmbătă și duminică în 27 de orașe din România
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:11 PM

Retro Parada Toamnei, un eveniment care încheie sezonul 2017, se desfășoară sâmbătă și duminică în 27 de orașe din România.

Afganistan: Cel puțin 56 de morți în atentatul comis împotriva unei moschei șiite la Kabul (nou bilanț)
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:05 PM

Atentatul comis vineri seara de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) împotriva unei moschei șiite din Kabul s-a soldat cu 56 de morți și 55 de răniți, potrivit unui nou bilanț furnizat de Ministerul de Interne afgan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker