27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:43 AM

Educatie

Voluntarii de la EDU-CARE și Liceul Teoretic „Al Marghiloman“ sprijină Așezământul de Bătrâni din Câmpeni

de Cristian IONESCU
Educatie  |
03.04.2017, 00:00
684

   Voluntarii de la EDU-CARE Asociația pentru Educație și Atitudine Socială Buzău, elevi la Liceul Teoretic „Al. Marghi­loman“, au pornit o campanie de ajutorare a bătrânilor de la Așezământul din Câmpeni patronat de Fundația „Sf. Sava“. „Elevii au luat lopețile și cazmalele și au urmat pașii stabi­liți de teorie în plantarea de pomi fructiferi (meri, peri și piersici) în grădina din spatele așezământului. Când i-am întrebat de ce o fac-cineva mi-a răspuns: «Trebuie să te pui în pielea celuilalt și să te gândești cum îl poți ajuta!» “, a declarat prof. Camelia Dinu de la Asociația EDU-CARE.

  După orele de curs, în data de 20 martie un număr de 18 voluntari au plantat puieții. Unii dintre ei au făcut asta pentru prima dată. Preotul din sat, Ștefan Clinciu care se îngri­jește de sufletele persoa­nelor vârstnice i-a îndrumat pe elevi.

   Tinerii voluntari  însoțiți de prof. coordonator Mariana Nicolaie de la Liceul Teoretic „Al Marghiloman“ și de prof. Camelia Dinu de la EDU-CARE au în plan să întrețină livada și sa efectueze toate lucrările necesare în anii următori, în cadrul proiectului de mediu denumit „Luna Pădurii- Nouă ne pasă!“ 

Comentarii

în condițiile actuale... (03 Apr, 07:51)
ionescu o.

În condițiile actuale când statul și-a luat mâna de pe așezămintele înființate de fundația „Sf. Sava”, acțiunea de la Liceul Marghiloman este extrem de benefică și felicit pe această cale colectivul didactic și pe elevi pentru inițiativă!!

Raspunde
" Omul sfinteste locul " (04 Apr, 16:56)
Dana T.

Felicit intreaga echipa pentru initiativa si nu numai !

Raspunde
De la suflet, la suflet... (06 Apr, 22:36)
Nicoleta Clinciu

Inițiativă demnă de toată stima.Mai rar astfel de oameni care empatizează cu semenii.Felicitari întregii echipe!

Raspunde

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker