• Turneu perfect reușit în Sala Sporturilor

Din toamnă, sportul buzoian va avea o nouă echipă într-un prim eșalon! Volei­baliștii de la Gloria au reușit, în week-end, promovarea în Divizia A1, prima ligă din România, în urma turneului care a avut loc în Sala Sporturilor din Buzău! Pentru cele două locuri de promovare, alături de formația buzoiană s-au mai luptat CSU Timișoara, Rapid București și Volei Club Zalău.

Buzoienii, conduși de pe margine de Răzvan Par­pală, au început perfect turneul, cu o victorie împotriva timișorenilor în patru seturi. Au fost ceva emoții doar în actul secund, ce a revenit oaspeților, în rest au fost victorii categorice ale Gloriei, care mai avea nevoie de o victorie, în al doilea meci, în fața Rapidului, pentru a-și asigura prezența în A1. Și așa s-a și întâmplat, după o dispută echilibrată, în care gazdele au știut de fiecare dată să țină Rapidul la distanță.

Gloria a încheiat în forță primul set, pe care și l-a adjudecat cu ceva emoții, setul 2 a arătat apoi o echipă buzoiană irezistibilă, pentru care emoțiile au revenit în actul al treilea, când Rapidul a început mai bine, dar n-a rezistat până la final, iar Buzăul, devenise clar, avea din nou o echipă pe prima scenă a voleiului masculin românesc! Meciul 3, din ultima zi a turneului, împotriva lui VC Zalău, n-a mai avut nicio importanță, iar antrenorul Răzvan Parpală a ținut să folosească și jucătorii care au evoluat mai puțin.

Chiar și așa, a fost o victorie lejeră a Gloriei, ultima ca reprezentantă a eșalonului secund. Alături de Gloria, a promovat în Divizia A1 în urma turneului de la Sala Sporturilor și CSU Timișoara.

Lot SCM Gloria Buzău: Sergiu Marinca, Victor Tîrcavu, Adrian Grigore, Paul Crăciun, Tudorel Farcaș, Dragoș Țîrlea, Cornel Țiboacă, Marius Cheagă, Liviu Rîpeanu, Bogdan Corbu, ­Cris­tian Iosif, Nicolae Homoc, Răzvan Bogdan, Mihail Stoica.

  • antrenor coordonator: Marian Boldișteanu
  • antrenor principal: Răzvan Parpală
  • antrenor secund: Georgiana Constantin

Rezultate turneu promovare

Gloria Buzău – CSU Ti­mișoara: 3-1 (17, -20, 14, 15)

Rapid București – Volei Club Zalău: 3-0

Gloria Buzău – Rapid București: 3-0 (21, 18, 21)

CSU Timișoara – Volei Club Zalău: 3-0

Gloria Buzău – Volei Club Zalău: 3-0

Rapid București – CSU Timișoara: 0-3

Clasament final

  1. GLORIA BUZĂU 9 p.
  2. CSU Timișoara 6 p.
  3. Rapid București 3 p.
  4. 4.Volei Club Zalău            0 p.

DISTRIBUIȚI
loading...